La falta de personal sanitari és un problema estructural a la Comunitat Valenciana

Atenció Primària, Pediatria, Radiologia i Cardiologia són les especialitats on més places falten per cobrir

Falten professionals sanitaris a la Comunitat Valenciana

La falta de personal sanitari a la Comunitat Valenciana, i també a la resta d'Espanya i d'Europa, es considera estructural. Això fa que en alguns departaments de salut hi haja especialitats mèdiques marcades com "de difícil cobertura", ja que passen mesos fins que es troben les persones per a treballar-hi.

Aquesta situació preocupa sindicats com CSIF i Comissions Obreres, que valoren com a especialment preocupant als hospitals i departaments de Vinaròs, de la Plana, de l'Arnau de Vilanova i del Doctor Peset a València, de Gandia, Alcoi, Elda, Elx i Oriola. En cada una d'aquestes zones falten professionals diferents, però hem trobat quatre especialitats on és més habitual que falten professionals: la medicina familiar, en atenció primària; la pediatria, la radiologia i la cardiologia.

Davant d'aquest escenari, CSIF li ha demanat per escrit a la gerència del departament de salut de Gandia que es posen les piles de cara a l'estiu. “Està afectant les guàrdies i l’atenció a l’usuari”, assegura el president del CSIF Sanitat a València, Fernando García. Al departament de Llíria és pediatria l'especialitat que té més faltes. Això provoca que davant d'una urgència, segons denuncien els sindicats, les famílies es desplacen a l'Hospital La Fe de València. 

Són necessitats pendents, habitualment en hospitals comarcals, tot i haver-hi un compromís per a incrementar les places estructurals del sistema sanitari. La Conselleria de Sanitat ja ha aprovat un llistat de condicions que milloren aquestes places, però l'administració es troba amb borses buides. 

La situació s’agreuja en les places de difícil cobertura, és a dir, aquelles que tarden més de tres mesos a ocupar-se, perquè estan lluny o pertanyen a hospitals menuts. En aquests moments, tant la Conselleria com els sindicats busquen com compensar-les per a atraure candidats. Tot amb els ulls posats a l'estiu, quan puja la pressió en molts d'aquests departaments per l'increment de població de vacances. 

També et pot interessar

stats