El primer faller major de la història de les Falles

Ell és Víctor Belinchón i serà el màxim representant de la seua comissió fallera del Port de Sagunt durant les Falles 2022

Ell és Víctor Belinchón Monge, faller major de la falla La Marina del Port de Sagunt per a les falles 2022

Fa cosa d'un mes, informàvem que es presentava el primer faller major de les Falles. Era Eric Lozano, en representació de la falla la Regió de Catarroja per a les Falles 2023. Però des d'aquest dimecres, sabem que aquest títol de primer faller major serà per a Víctor Belinchón Monge, qui representarà la falla de la Marina del Port de Sagunt per a les Falles 2022. Per a ell "no és una fita, és una cosa normal que havia d'arribar". Víctor es vestirà d'home i diu que continuarà sent un "faller, res de fallera major". Confia en el món de les falles i la sàtira i crítica inherent a aquesta festa per a ser acceptat amb naturalitat. La falla La Marina, a més, compta amb una dona com a presidenta de la comissió des de 2019. Ella és Eva Maria Calluela i afirma que "no s'especifica en els estatuts qui ha d'accedir a aquests càrrecs, si un home o una dona".

Aquest dimecres, en una reunió general telemàtica de la directiva, aquest veí del Port de Sagunt quedava proclamat com a primer faller major de la història de les Falles. Se superen així, per primera vegada, les barreres de gènere. Unes normes que establien que les falleres majors d'una comissió fallera havien de ser dones.

També et pot interessar

stats