Eric Lozano serà el primer faller major de Catarroja

El nomenament del jove supera per primera vegada les barreres de gènere lligades a la festa

Eric Lozano, primer faller major de la història / À Punt NTC

Eric Lozano podrà representar a La Regió de Catarroja en les festes de 2023 com a faller major, un nomenament pioner en què ha tingut el suport de la seua comissió. Així, se supera per primera vegada una barrera de gènere que estableix que han de ser sempre dones les que representen la figura de fallera major. Abans que ell, tant la seua mare com la seua germana van tindre també aquest títol.

Eric assegura que per a ell les falles són un estil de vida, en què el casal és una família. "Poder representar la meua comissió és el somni més gran que tinc ara per ara" ha afirmat. El president de la seua falla, Javier Vázquez, confia que la resta d'agrupacions falleres donen suport a aquest canvi, que òbriguen camins fins ara exclusius per a les dones, tot i que el jove faller vaticina que serà un any molt normal dins de la novetat del seu nomenament.

Eric ha afirmat que la seua indumentària serà masculina i que no renunciarà a assistir a cap acte faller amb aquesta vestimenta, ja que el futur implica normalitzar la situació i trencar amb els rols establits fins ara.

També et pot interessar

stats