Facua demana a l'alcalde d'Alacant una inspecció dels restaurants de la cadena de l'incendi de Madrid

Volen verificar si el material de les plantes artificials dels locals és ignífug per a evitar que puga produir-se una altra desgràcia com l'incendi de l'establiment a Madrid on van morir dues persones

Retiren la decoració del restaurant franquícia Burro Canaglia a Bilbao
Retiren la decoració del restaurant franquícia Burro Canaglia a Bilbao / Luis Tejido (Bilbao)

Facua-Consumidors en Acció demana a l'Ajuntament d'Alacant una inspecció urgent sobre els restaurants de la cadena Burro Canaglia per a verificar el material amb el qual estan fabricades les plantes artificials dels locals i si és ignífug, per a evitar així que puga produir-se una altra desgràcia com la que va tindre lloc en l'establiment situat a Madrid.

La cadena té un restaurant al carrer de Castaños d'Alacant, un altre en un centre comercial de Sant Vicent del Raspeig i un tercer al carrer Sant Vicent del Campello. L'associació insta el consistori alacantí a inspeccionar el local i comprovar que compleix les mesures de seguretat.

El restaurant Burro Canaglia que es va incendiar aquest divendres a la capital madrilenya i que es va inaugurar el desembre del 2021, tenia un equipament diferent del de la llicència de cuina que va obtindre el 1997 la cerveseria que se situava en el mateix local.

Amb dues víctimes mortals, el jutjat d'instrucció número 46 de Madrid ha obert diligències prèvies d'investigació per l'incendi.

Facua reclama a l'Ajuntament de Madrid que aclarisca per què tenia classificat l'establiment en l'epígraf "bar sense cuina" i els motius pels quals no va paralitzar l'activitat quan va constatar que era un restaurant en les dues inspeccions alimentàries que li va fer a l'abril i el maig del 2022.

Així mateix, espera que el consistori explique si els responsables del negoci li van presentar la documentació preceptiva per a comunicar tant el canvi de la titularitat com de l'equipament de la cuina i de la resta de característiques de local.

Forn de pedra i brases

Els establiments d'aquesta cadena sevillana tenen forn de pedra i graella amb brases i així consta en la carta de la franquícia de Burro Canaglia a Madrid en diferents pàgines web.

El document amb la llicència de fa 26 anys que l'Ajuntament de Madrid ha distribuït a diversos mitjans recull només una "cuina equipada amb quatre focs i planxa de gas butà, un forn elèctric de convecció de 8 kW i una fermentadora de 2 kW".

Amb independència d'aquesta llicència del 1997, en el seu cens de locals i activitats l'Ajuntament té associat al restaurant Burro Canaglia de Madrid a l'epígraf 563005. És el corresponent a l'activitat de "bar sense cuina". Així ha pogut verificar-ho Facua en fins a tres webs diferents dins del portal municipal.

Decorats amb plantes artificials

Les causes de l'incendi s'estan investigant, però les flames es van propagar amb rapidesa pel sostre i parets de l'establiment. Precisament aquests estaven decorats amb plantes artificials, el mateix que passa en la resta d'establiments de la cadena en altres set ciutats espanyoles: Alacant, Bilbao, Conca, Huelva, Màlaga, Santander i Sevilla.

Facua s'està dirigint aquest dilluns als alcaldes d'aquestes capitals per a sol·licitar-los que els serveis d'inspecció municipals visiten de manera urgent els establiments per a comprovar si el material amb què estan fabricades les plantes decoratives és ignífug.

També et pot interessar

stats