Facebook rebaixa a 30 milions el nombre de comptes piratejats per hackers

Inicialment la companyia havia anunciat que eren 50 milions els usuaris a qui s’havia sostret informació.

La companyia nord-americana va detectar una pujada poc habitual d’activitat el 14 de setembre
La companyia nord-americana va detectar una pujada poc habitual d’activitat el 14 de setembre

 Encara que inicialment Facebook havia anunciat que havien sigut 50 milions els usuaris piratejats, hui rebaixa a 30 milions el nombre de comptes d’usuaris piratejats per hackers. 

El vicepresident de gestió de producte de la xarxa social, Guy Rosen, va explicar en roda de premsa telefònica que les dades robades a 15 milions d’usuaris van ser el nom i la informació de contacte, adreça electrònica, número de telèfon o tots dos. Als altres 14 milions els han sostret, a més, dades que tenien en el seu perfil de Facebook, com ara nom, sexe, idioma, estat civil, lloc de residència, data de naixement, faena o nivell educatiu.

Els pirates informàtics també van obtindre informació relacionada amb els últims deu llocs que aquests internautes havien visitat en la xarxa social, a més de les últimes 15 cerques, els dispositius amb què es connecten a Facebook i les pàgines que segueixen. 

Hi hagué un altre milió d’usuaris que es van veure afectats per l’atac, ja que els pirates van aconseguir les claus d’accés als seus comptes, però no els van robar les dades.

D’aquesta manera, el total d’afectats queda en 30 milions. Això suposa 20 milions per sota dels 50 que la companyia havia apuntar quan va informar de l’atac per primera vegada fa dues setmanes. 

Rosen va explicar que estan col·laborant amb l’FBI per a trobar els responsables, però va rebutjar oferir més detalls per petició expressa del cos policial. 

La companyia nord-americana, amb seu a la ciutat californiana de Menlo Park, va detectar una pujada poc habitual d’activitat el 14 de setembre, motiu pel qual va iniciar una investigació que va trobar una vulnerabilitat al codi del programari i va determinar que havia patit un atac.

Aquesta vulnerabilitat, que existia des del mes de juliol del 2017, afectava el mode “veure com”, una habilitat que permet als usuaris veure el seu perfil com si foren altra gent.

Entre les mesures adoptades per la companyia per a respondre a l’atac, es va procedir a la desconnexió immediata de tots els comptes afectats que tenien activada l’opció de connectar-se a Facebook sense necessitat d’introduir el nom d’usuari i la contrasenya. 

Facebook assegura que “durant els pròxims dies” enviarà missatges a cadascun dels afectats per a explicar-los quin tipus d’informació s’ha robat.

També et pot interessar

stats