Extingit l'incendi de l'empresa de productes químics de Potries

Els veïns i veïnes dels edificis dels voltants ja han pogut tornar a casa

Imatge d'arxiu dels bombers treballant en l'extinció d'un incendi industrial a Potries
Imatge d'arxiu dels bombers treballant en l'extinció d'un incendi industrial a Potries / Consorci Provincial de Bombers de València

L'incendi declarat dijous passat a la nit en una empresa de productes químics a Potries (Safor) s'ha donat per extingit al voltant de les 13:40 hores d'aquest divendres, segons han confirmat des del Consorci Provincial de Bombers de València.

Malgrat això, un efectiu de la Guàrdia Civil s'ha quedat a la zona, així com alguns membres de l'Ajuntament i l'empresa encarregada de la neteja, segons ha informat el Servei d’Emergències de la Generalitat. Des de primera hora del dia hi continuaven treballant diverses dotacions de bombers del Consorci Provincial.

El director del centre de comandament avançat ha informat, al voltant de les 08:45 hores d'aquest divendres, que s'han alçat les restriccions per confinament preventiu als municipis de Potries i Vilallonga. Tanmateix, s'ha recomanat obrir finestres i airejar també els edificis. 

A les 09:00 hores, el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) ha donat per finalitzada la situació 1 del pla territorial d'emergències de la Comunitat Valenciana. A partir d'eixe moment, els veïns i veïnes dels voltants ha pogut tornar a casa. A més, l'equip de resposta immediata de Creu Roja ha desactivat l'alberg habilitat.

Paral·lelament, la Guàrdia Civil ha restablit el trànsit de la carretera CV-680 a voltant les 13:10 hores, una vegada els bombers han netejat la zona. Durant els treballs per a sufocar el foc, un dels bombers va requerir assistència sanitària per símptomes d'irritació derivats de les substàncies químiques de l'incendi, encara que no va ser greu i va rebre l'alta in situ.

El foc, originat al voltant de les 20:30 hores, va obligar anit a evacuar i confinar alguns edificis pròxims per prevenció i a tallar la carretera CV-680 en diversos trams. L'empresa afectada, Citrosol, ha agraït el suport rebut i ha posat en marxa les mesures necessàries per a reorganitzar el procés productiu. En un comunicat, la mercantil ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a clients i col·laboradors i ha destacat que, a pesar del dany material, afortunadament no s'hi van produir desgràcies personals.

També et pot interessar

stats