Controlat l’incendi de la indústria química de Potries, però es recomana la mascareta

El veïnat desallotjat ha pogut tornar ja a casa, mentre els bombers estimen que podran retirar-se al llarg del dia. Aleshores, caldrà deixar que es refresque la zona per a avaluar els danys

El fort vent de ponent que bufava a última hora de dijous va avivar les flames de la indústria química / Consorci de Bombers de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 d'octubre 2023 - 08:55 Actualitzat: 27 d'octubre 2023 - 13:25

Els bombers han donat per controlat l’incendi que des d’ahir dijous de vesprada crema una indústria química de Potries, encara que tracten d'extingir-lo totalment. Fins a deu equips d’efectius han treballat durant tota la nit per a controlar el foc que, avivat per les fortes ràfegues de ponent que bufaven en caure el sol, van obligar a evacuar els edificis més pròxims a la nau incendiada i a confinar la resta de veïns d’aquest municipi de la Safor. Un bomber ha necessitat atenció sanitària per la irritació que li van provocar les substàncies químiques que cremaven.

Tot i el nerviosisme dels primers moments, i de les mesures preventives per la toxicitat que podia suposar el núvol de fum, des del Consorci de Bombers han informat a primera hora del matí que l’incendi està controlat. De fet, passades les nou del matí l'Ajuntament ha comunicat a la població que ja es podien obrir portes i finestres i els que havien sigut evacuats de les seues vivendes han pogut tornar a casa.

L'incendi s'ha registrat en una fàbrica de productes químics que s'empren en la indústria agroalimentària. La nau que s'ha botat foc està situada en les proximitats del nucli urbà, entre aquest i el Serpis.

Segons ha matisat en Les notícies del matí Sergio Vidal, alcalde d’aquesta població, a les sis i mitja del matí s’ha donat per controlat el foc, encara que dins de la nau hi ha “entre tres i cinc focus, d’aproximadament un metre quadrat” que continuen cremant. Els bombers, segons han manifestat a À Punt, estimen que cap al migdia podran retirar-se, encara que caldrà esperar uns dies perquè la zona de la indústria afectada es refrede i poden avaluar amb precisió els danys.

Part de les instal·lacions de l'empresa que s'han cremat en l'incendi declarat aquest dijous de vesprada en la indústria de Potries
Part de les instal·lacions de l'empresa que s'han cremat en l'incendi declarat aquest dijous de vesprada en la indústria de Potries / À Punt NTC

Cal recordar que, com a mesura preventiva, aquest dijous per la nit es van evacuar dos edificis pròxims, pel fort vent de ponent que bufava per moments desplaçava la intensa fumeguera cap al nucli urbà. En el cas de la resta del veïnat, se’ls va permetre estar a casa, encara que amb portes i finestres tancades per a evitar que entrara el fum.

Potries viurà aquest divendres una jornada laborable habitual, amb activitat lectiva i comercial, encara que el consistori ha recomanat l’ús de mascareta. L’alcalde ha aclarit en Les notícies del matí que el fum que es respira no és tòxic, encara que sí que hi ha fum i olor en el nucli urbà. Per això, l’ajuntament ha optat per aquesta recomanació, especialment pensant en persones amb problemes respiratoris. Al llarg del dia es faran mesuraments ambientals i, si confirmen el bon estat de l'ambient, el consistori retirarà la recomanació de dur mascareta, com ha assegurat Vidal.

Reobrin la carretera

Quant al trànsit rodat, la CV-680, la carretera autonòmica que uneix Potries amb poblacions veïnes com Beniflà, s’ha reobert poc abans de les sis del matí d’aquest divendres, segons han confirmat des de la Direcció General de Trànsit (DGT). La via ha estat tancada durant tota la nit perquè el fum dificultava la visibilitat en alguns trams, també afectats per la pols generada per l’incendi.

Fonts del Consorci de Bombers de València han indicat que un dels seus efectius va ser atés pels mitjans sanitaris en el lloc del sinistre per la irritació provocada per la combustió de les substàncies químiques, encara que aclareixen que no presentava gravetat, i per això no va necessitar desplaçar-se a cap centre hospitalari.

Des de l'empresa afectada, Citrosol, han donat hui les gràcies als mitjans d'extinció que han treballat per a apagar les flames. Així mateix, han assenyalat que la indústria, que fabrica productes químics que s'empren el sector agroalimentari de fruites i cítrics, ha reorganitzat el seu procés productiu i ha garantit el compliment de les comandes fetes. Segons fonts de l'empresa, aquest es farà en les naus de Potries que no han resultat afectades per l'incendi, i en les instal·lacions que té Citrosol a Beniparrell.

També et pot interessar

stats