Extingit l'incendi forestal d'Assuévar que ha cremat més de 400 hectàrees

Les tasques per a sufocar el foc, declarat el passat 14 d'agost, s'han allargat durant més de dues setmanes 

Així ha quedat el terreny afectat per l'incendi declarat a Assuèvar el passat dissabte
Així ha quedat el terreny afectat per l'incendi declarat a Assuévar dissabte passat / Doménech Castelló (Efe)

Més de dues setmanes després que es declarara, Emergències de la Generalitat ha donat per extingit l'incendi forestal d'Assuévar que ha cremat més de 400 hectàrees de terreny, segons ha informat en les xarxes socials. De la superfície afectada, 220 hectàrees pertanyen al parc natural de la serra d'Espadà.

El foc, que va començar el dissabte 14 d'agost al terme municipal d'Assuévar (Alt Palància) a causa d'un llamp latent, és el més greu registrat a la Comunitat Valenciana el 2021. Es va estendre també als termes municipals de Soneja i Almedíxer i va obligar a desallotjar vora 300 veïns per precaució. El govern espanyol va declarar la setmana passada el perímetre afectat com a "zona afectada greument per emergències de protecció civil", en aquest cas per l'incendi forestal. 

Durant díhuit dies els bombers han estat lluitant contra les flames i el fum en la zona. Més d'un centenar d'efectius han participat en les tasques d'extinció des que es va originar-se l'incendi. La superfície afectada pel foc, que en un principi s'havia estimat en 500 hectàrees, s'ha rebaixat finalment a 420. Vora la meitat, 220, pertanyen al parc natural de la serra d'Espadà.

També et pot interessar

stats