Extingit dèsset dies després l’incendi de Venta del Moro, que ha cremat 1.300 hectàrees

Emergències informa que es mantindrà la vigilància activa durant diversos dies 

Imatge d'arxiu del terreny cremat per l'incendi de Venta del Moro
Imatge d'arxiu del terreny cremat per l'incendi de Venta del Moro / GVA112

L’incendi que es va declarar el 2 de juliol a Venta del Moro (Plana d’Utiel-Requena) s’ha donat per extingit aquest dimecres, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat. El foc es va considerar controlat el 8 de juliol, però no ha sigut fins a vora dues setmanes després quan s’ha donat per extingit. 

Segons ha informat el Servei d’Emergències del 112, alguns mitjans terrestres mantindran la vigilància activa durant diversos dies. 

Es tracta de l’incendi més greu d’aquest estiu, que ha cremat 1.300 hectàrees. La gran majoria, vora un miler, estan dins del parc natural de les Gorges del Cabriol, el més gran de la Comunitat Valenciana. Protegir les més de 30.000 hectàrees que ocupa ha estat entre els objectius prioritaris de l'operatiu contra l'incendi, que ha coordinat l'administració autonòmica.

L'incendi de Venta del Moro va començar a les 15:30 del diumenge 3 de juliol en una finca privada, per la caiguda d'un llamp. Van ser els mateixos habitants del recinte els qui donaren l'avís i començaren a sufocar les flames mentre arribaven els primers efectius de bombers.

També et pot interessar

stats