Controlat l’incendi de Venta del Moro, que ha cremat 1.300 hectàrees

És l’incendi més greu d'aquest estiu 

Part del paratge que ha quedat cremat per l'incendi declarat a Venta del Moro
Part del paratge que ha quedat cremat per l'incendi declarat a Venta del Moro / Biel Aliño (Efe)

L’incendi que es va declarar diumenge a Venta del Moro (Plana d’Utiel-Requena) l’han donat per controlat aquest divendres, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat. Els mitjans terrestres que actuen a la zona continuaran afermant el perímetre durant la nit i els mitjans aeris estaran alerta de manera preventiva, segons ha informat el 112.  

Al llarg d’aquest divendres dues unitats de bombers forestals, dues autobombes i huit brigades forestals han treballat en l’incendi, que es va donar per estabilitzat aquest dijous, després de cremar 1.300 hectàrees.

La gran majoria, vora un miler, estan dins del Parc Natural de les Gorges del Cabriol, el més gran de la Comunitat Valenciana. Protegir les més de 30.000 hectàrees que ocupa ha estat entre els objectius prioritaris de l'operatiu contra l'incendi, que ha coordinat l'administració autonòmica.

L'incendi de Venta del Moro va començar a les 3 i mitja de la vesprada de diumenge en una finca privada, per causes naturals: la caiguda d'un llamp. Van ser els mateixos habitants del recinte els qui donaren l'avís i començaren a sufocar les flames mentre arribaven els primers efectius de bombers.

 

 

També et pot interessar

stats