Expulsat un bussejador per tractar d'introduir cinquanta quilos de cocaïna al port de València

L'home va bussejar fins als baixos d'un vaixell, però li va entrar una hipotèrmia i hi va haver d'eixir

Condemnat a l'expulsió del país un narcotraficant que va tractar d'introduir cinquanta quilos de cocaïna al port de València / À Punt NTC
23 d'abril 2021 - 19:31

Tres anys de presó i una multa de 900.000 euros. És la condemna inicial de la sentència contra Gusman Julio Pérez com a autor d'un delicte de narcotràfic en grau de temptativa. Una pena que se li ha commutat per l'expulsió del país.

Gusman va tractar de cometre el delicte a canvi d’una promesa de 50.000 euros. El 21 de desembre de 2019, es va equipar amb material de busseig i va començar la seua immersió a la platja de Pinedo. Gràcies a un potent propulsor, va arribar al port de València i es va dirigir al vaixell Kobe Express, procedent de Colòmbia. Als baixos l’esperava una càrrega soldada en forma de torpede de vora un metre i mig. És una forma peculiar d'introduir al país droga procedent de Colòmbia, que ja s'havia utilitzat en altres ports.

Segons el seu advocat defensor, Miguel Angel Sampedro, tot es va torçar quan, ja als baixos del vaixell, “li va entrar una hipotèrmia i hi va haver d'eixir.” Fora l'esperaven els agents de la Guàrdia Civil. Poc després, un equip dels GEAS va descobrir tot el material i la càrrega: cinquanta quilos de cocaïna. 

“N'hi ha formes curioses, perquè la Policia i Guàrdia Civil van aprenent i van canviant la forma d'introducció de la droga” explica l’advocat. 

Ara es destruirà la cocaïna, que tenia al carrer un valor aproximat d'un milió set-cents mil euros.

També et pot interessar

stats