L’exadvocat de Benavent es querellarà contra ell per injúries i calumnies durant el judici

L’autodenominat ‘ionki dels diners’ el va acusar d’ajudar-lo a manipular les declaracions en què acusava diversos càrrecs públics de corrupció

L'exadvocat de Benavent, Ramiro Blasco, atén a À Punt a Xàtiva, aquest dijous de matí / À Punt NTC

Ramiro Blasco, exadvocat de l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, l’autodenominat ‘ionki dels diners’ es querellarà contra l'acusat en diverses peces del cas Imelsa per injúries i calúmnies. El lletrat adopta aquesta decisió després que Benavent l’haja acusat durant el judici de la peça de Thematica d'ajudar-lo a manipular les declaracions en les quals acusava de corrupció a diversos càrrecs públics.

En declaracions a À Punt, l’advocat ha negat estar dolgut per cap declaració en la sala de Benavent, i matisa que únicament se sent víctima d’un delicte i per això presentarà una querella. “A mi no em dol res, quan algú comet un delicte i jo soc la víctima el denuncie”, argumentava.

Blasco va més enllà en considerar que, des del seu punt de vista, la Fiscalia i la Guàrdia Civil haurien d’emprendre accions. “Per més que siguen declaracions plenes de contradiccions i moltes vegades absurdes, també haurien d’exercir aquestes accions”, exposava davant els micròfons d’À Punt.

Benavent, que va declarar dimarts en el judici de Thematica en qualitat d'acusat i, després de mostrar-se'n penedit, va admetre que havia manipulat les declaracions anteriors: “Les meues declaracions van ser en circumstàncies especials, manipulades per mi, de connivència amb la meua exdefensa i en col·laboració amb la Fiscalia, on se'm van prometre coses, rebaixes substancials de penes i de no ingrés en la presó", va assegurar.

L’autodenominat ‘ionki dels diners’ va mantindre l'última versió que va dir davant el jutjat després de canviar d'advocat i triar per a representar-lo, en la fase final del procediment, el penalista Juan Carlos Navarro. No obstant això, els sis anys anteriors de la fase d'instrucció va estar desgranant com desviava diners públics de connivència amb altres càrrecs públics i a través de diverses empreses pantalla.

"A mi quan em van citar per a una declaració en el jutjat, cinc minuts abans d'entrar, em va citar la Fiscalia i em va dir que estaven en una investigació molt profunda que afectava molta gent i em van preguntar si volia col·laborar. Si col·laborava, hi hauria rebaixes substancials de pena, fins a dos graus. Com que jo ja col·laborava anteriorment, vaig acceptar", va admetre Benavent.

A continuació, va afegir, hi havia un guió i "la qüestió era perjudicar com més gent millor, ja foren polítics, empreses, persones, partits, etc. A tothom. Com més gran fora això, millor per a tots".

Ramiro Blasco, considera que l’exgerent d’Imelsa “hauria de parlar d’uns altres avantatges, que l’han portat a unes altres situacions”.

Es diu que la corrupció és com la paella, que com a València, a cap lloc, però també podem dir que és com l’arròs al forn, que com a Xàtiva a cap lloc Ramiro Blasco - Exadvocat de Marcos Benavent

Preguntat per la importància del teixit polític i econòmic de Xàtiva, l’exadvocat del ‘ionki dels diners’ no ha tingut pèls a la llengua: “Es diu que la corrupció és com la paella, que com a València, a cap lloc, però també podem dir que és com l’arròs al forn, que com a Xàtiva a cap lloc”, afirmava.

En aquest sentit, en declaracions a À Punt, Ramiro Blasco indicava que “Xàtiva és fonamental” en la trama que està enjudiciant-se. “La corrupció i aquesta trama comença quan Alfonso Rus –exalcalde de Xàtiva i expresident de la Diputació de València– i la seua gent van arribar a la Diputació, moltes empreses tenien a veure a Xàtiva”, manifestava el lletrat. 

També et pot interessar

stats