Com evitar els robatoris a casa durant l’estiu?

Compartim alguns consells per a detectar i dissuadir els lladres que aprofiten les vacances per a entrar en els habitatges

Una dona baixa la persiana de sa casa / À Punt NTC

Amb l'arribada de les vacances les cases buides es poden convertir en objecte de robatoris, amb uns lladres que, en molts casos, només entren a robar després de comprovar que el domicili està buit.

“Els lladres realitzen una sèrie de marcatges en les portes de l’habitatge per a detectar si s'utilitza amb habitualitat o no”, explica Pau Ruiz, inspector del grup de robatoris de la Policia Nacional. “Podem trobar, per exemple marques de silicona, per això és important que ens fixem en les parts superiors i inferiors de les portes”, continua Ruiz. “També podem trobar uns plàstics que es col·loquen entre el marc i la porta, i que quan s’obri cauen a terra”.

Amb aquests mètodes, els lladres poden saber que la porta ha sigut oberta. Són marques difícils de detectar i és per això que s'ha de prestar atenció i avisar la policia en cas de veure qualsevol cosa sospitosa per tal d'evitar ser víctima d'un robatori.

“És important que si eixim de vacances la casa no parega deshabitada”, aconsella Anabel Blanch, policia local de València. Es recomana abaixar les persianes, que alguna persona propera buide la bústia, no avisar en les xarxes socials de l'eixida del domicili o deixar algun llum encés amb temporitzador per a simular que estem a casa. 

També s'aconsella fer un llistat amb fotos de les joies o objectes de valor, dels electrodomèstics amb la marca i els números de registre per a aportar a la denúncia. “Si fem això, en cas que ens roben, els objectes sostrets es poden buscar millor en les cases d’empenyorament i en el mercat negre” afegeix Anabel Blanch.

I sobretot, sempre tancar la porta girant la clau, per tal d'evitar que els lladres òbriguen les portes més fàcil encara.

També et pot interessar

stats