Colp a una de les bandes de lladres més actives de la província de València

La Guàrdia Civil deté huit persones a les quals atribueix més de quaranta robatoris en establiments comercials i magatzems en a penes quatre mesos

La Guàrdia Civil realitza un dels escorcolls
La Guàrdia Civil realitza un dels escorcolls / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha capturat una organització que compaginava els robatoris amb força amb el tràfic de drogues i era una de les més actives de la província de València. L'operatiu, anomenat Snuker, s'ha saldat amb huit persones detingudes, segons ha informat la Benemèrita en un comunicat aquest dijous.

La investigació es va iniciar a finals de novembre de 2022, quan els agents detectaren un augment de robatoris en diferents punts del territori valencià. Després d'una anàlisi exhaustiva, van aconseguir relacionar una sèrie de robatoris entre si, per les característiques que presentaven i pel modus operandi. Les primeres indagacions permeteren constatar que es tractava d'una banda organitzada amb una intensa activitat delictiva, d'origen espanyol, dedicada a assaltar establiments comercials i magatzems per a furtar multitud de productes —roba, electrodomèstics, eines o cosmètics— que després venien il·legalment en el mercat. A més, efectuaven robatoris per encàrrec.

Dins del grup organitzat hi havia un líder, que era el que rebia les comandes dels productes que s'havien de robar. La resta de membres es trobaven perfectament estructurats i cadascú tenia una comesa assignada. Uns executaven el robatori, mentre que uns altres s'encarregaven de la vigilància i altres de conduir els vehicles amb la mercaderia robada. Aquesta banda estava assentada en diverses localitats de la província de València, entre d'altres Bétera, Xiva i València.

A finals de febrer, els investigadors van dur a terme cinc escorcolls en aquestes poblacions i hi van intervindre dues armes de foc simulades, electrodomèstics, perfums, begudes alcohòliques, eines emprades en els robatoris, diversos vehicles sostrets, una motocicleta, 500 plantes de marihuana, 30 grams de cocaïna, 250 grams d'haixix i 35.000 euros en metàl·lic.

Diners en metàl·lic requisats en l'operatiu
Diners en metàl·lic requisats en l'operatiu / Guàrdia Civil

Els presumptes delinqüents arrestats són cinc homes i tres dones amb edats compreses entre 26 i 66 anys. Se'ls imputen els delictes de robatori amb força, robatori de vehicle de motor, organització criminal, encobriment, cultiu i elaboració de drogues i tràfic de drogues. Entre els detinguts es troba el líder de la banda, responsable de coordinar tots els assalts.

Fins ara, la Guàrdia Civil ha esclarit més de quaranta fets delictius comesos pel grup criminal en a penes quatre mesos per tota la província. El valor dels efectes intervinguts està valorat en més 100.000 euros aproximadament. Gràcies a l'operatiu policial s'ha desarticulat per complet la banda, amb tots els membres detinguts. El jutjat de primera instància i instrucció número dos de Sagunt s'ha fet càrrec de les diligències.

També et pot interessar

stats