Et poden acomiadar per un 'mal' sopar d'empresa?

Tot comença molt tranquil, però de vegades acabem vivint situacions indesitjades

Et poden acomiadar per un mal sopar de Nadal / À Punt NTC
16 de desembre 2022 - 18:10

L'actitud en els sopars o menjars d'empresa a vegades pot tindre conseqüències laborals i no és un cas per a prendre's de broma. Trobar-nos al dia següent amb una carta d'acomiadament és possible si el nostre comportament durant la reunió ha sigut inadequat. La causa: incomplir el dret de la bona fe laboral.

Jesús Asensio, advocat laboralista, defén que "és un principi del dret que està inclòs en el contracte laboral i, si el treballador l'incompleix com a conseqüència d'un comportament il·lícit, l'empresa pot prendre mesures”.

En un sopar de Nadal, tot comença molt tranquil i pot acabar complicant-se. “Els insults, les baralles entre companys, amb empleats del restaurant, amb superiors de l'empresa” recorda Asensio que són situacions que poden comportar mesures disciplinàries. Una sentència del Tribunal Suprem avala que un treballador que insulta i agredeix un company en un sopar d'empresa pot ser acomiadat.

A més, entra en escena el mòbil. Fer gravacions en alguns dels moments dels sopars de Nadal pot tindre conseqüències. És un comportament que es recomana evitar perquè, si no hi ha consentiment, la persona afectada por reclamar una indemnització per la vulneració del dret a la intimitat.  Amb tants factors en joc, a vegades una retirada a temps és una victòria. 

També et pot interessar

stats