És legal veure els partits en la faena?

Els horaris de molts dels partits del Mundial són poc compatibles amb l'horari laboral o d'estudiar

Les lleis espanyoles permeten veure els partits en la faena sempre que hi haja un acord amb l'empresa / À Punt NTC

El futbol desperta passions als bars, i també en les aules. Però, els horaris de molts dels partits del Mundial, inclosos el debut de la selecció espanyola, són poc compatibles amb l'horari laboral o d'estudiar. I això que a Qatar només són dues hores més que a Espanya.

L'interés ha augmentat després del debut d'ahir de la selecció espanyola, que va guanyar Costa Rica per set gols a zero, i ha començat a sorgir el dubte si es pot acomiadar algú per veure el futbol mentre està a la faena. 

Segons la legislació laboral espanyola, diuen els experts, els partits es poden veure en els llocs de treball sempre que hi haja un acord amb l'empresa. En cas contrari, els empleats s'exposen a una possible sanció. Al parlament andalús han sorprés dos diputats mirant el partit durant la sessió plenària.

No es viu amb la mateixa passió al Japó, ja que s’ha viralitzat un vídeo on es veu com celebraven el gol de la victòria contra Alemanya al país del sol naixent.

En un cas d'un treballador acomiadat per seguir els quarts de finals de l'Europa, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va sentenciar que no era suficient falta per a acomiadar-lo. El cas és que el pròxim partit d'Espanya és el diumenge, fora de l'horari laboral de bona part de l'afició.

També et pot interessar

stats