Acomiaden una treballadora per ballar en TikTok estant de baixa per lumbàlgia

Altres sentències han admés les xarxes socials com a prova tot i que pot considerar-se una intromissió en la intimitat

Acomiaden una treballadora per ballar en TikTok estant de baixa per lumbàlgia

La justícia dona la raó a l'empresa que va acomiadar una treballadora per ballar en TikTok estant de baixa per lumbàlgia. No és la primeria sentència en què s'admeten les xarxes socials com a prova tot i que en altres casos s'ha considerat una intromissió en la intimitat. 

Altres empreses han descobert també el frau amb l’ús d’un detectiu. Imatges gravades demostren com un home s'inclina i carrega material en la furgoneta tot i estar de baixa des de fa sis mesos per una lesió en el genoll, o un altre que corre per a començar les classes de ball tot i patir lumbàlgia. 

Però ara ja no ens fa falta cap espia. Només voler aconseguir a qualsevol preu un seguidor més, un m'agrada. Li ha passat a la treballadora del supermercat que a pesar d’estar nou mesos de baixa per lumbàlgia, això no li van impedir ballar en TikTok. El Tribunal Superior de Castella-la Manxa ha acceptat els vídeos com a prova i posa fi a quinze anys de treball en l'empresa. 

Moltes sentències han acabat igual. Al carrer, un cambrer madrileny va immortalitzar les cerveses que es bevia. Estava de baixa per depressió i la medicació li impedia beure alcohol. El mateix amb una treballadora murciana, ballant fins a la matinada tot i una inflamació pelviana o una altra a Gijón dalt d'una muntanya russa desafiant la contractura cervical que patia. 

És el risc d'exposar-ho tot en les xarxes. “Una empresa pot fer servir tot el contingut que s’ha publicat en les xarxes com a prova en un procediment judicial. Distint seria si el seu perfil fora privat”, explica l’advocada Aida Casanova. 

Són casos com el d'un canari que tocava la guitarra en Facebook amb una lesió al braç o el d'un carnisser d'un supermercat que, amb l'uniforme, parodiava els clients en TikTok.  

També et pot interessar

stats