Estiu de Músiques torna a Alacant amb 21 concerts

La plaça de l’Ajuntament acollirà actuacions d’una dotzena de gèneres musicals

Cartell del cicle de concerts Estiu de músiques d'Alacant
Cartell del cicle de concerts Estiu de Músiques d'Alacant / Estiu de Músiques

El cicle Estiu de Músiques comença aquest divendres a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant amb 21 concerts representatius de més d'una dotzena de gèneres musicals, com ara folk, clàssica, de banda, swing, tango, indie o de cinema. Les actuacions seran de dijous a diumenge, excepte l’última setmana, que seran el dilluns 14 i el dimarts 15 d’agost. L’entrada al recinte serà gratuïta i caldrà aconseguir la invitació en aquest web.

La regidora de Cultura, Nayma Beldjilali, ha destacat que es tracta d'una "ambiciosa aposta" perquè els públics de totes les edats tinguen "una cita obligada amb la música en aquests dos mesos d'estiu", segons ha indicat el consistori en un comunicat. L’edil confia en una “nodrida assistència” de públic, d'acord amb l’acceptació que ha tingut aquest cicle en anys anteriors. 

Estiu de Músiques combina concerts de la Banda Simfònica Municipal amb altres interpretacions, entre les quals s’inclouen les de les quatre societats musicals d'Alacant —Unió Musical Ciutat d'Assís, L’Harmonia Societat Musical d'Alacant, Societat Musical L'Amistat del Palamó i l'Agrupació Musical de la SCE Carolines—.

Els horaris dels concerts de la Banda Simfònica Municipal al juliol seran a les 20:00 hores i a l'agost, a les 19:00 hores. Quant a la resta de les actuacions, tindran lloc a les 21:00 hores, excepte les del 15 de juliol i el 12 d'agost, que estan fixades a les 22:00 hores.

Catorze dels concerts seran el juliol, i la resta del 6 al 15 d'agost. El cicle comença aquest divendres amb un concert de pop-folk canadenc i música cèltica a càrrec del grup Les Rats d’Swompe i el North Shore Celtic Ensemble. 

Quant a les actuacions de la Banda Simfònica Municipal, en farà nou i començarà aquest diumenge commemorant els 25 anys de Leroy Anderson i el centenari de Nahoiro Iwai. També farà un homenatge a Serrano i Barbieri el 16 de juliol, i un altre a Nino Bravo i Frank Sinatra el 10 d’agost. També faran concerts amb peces clàssiques de la música d’orquestra, i tocaran, entre altres, L’alegria de les castanyoles, la Gran fantasia espanyola i Arrels

També et pot interessar

stats