Estabilitzat l’incendi de Calles, que ha cremat 220 hectàrees

El veïnat de la pedania d’Alcotas ja pot tornar als domicilis

Reunió en el post de comandament instal·lat a Xelva
Reunió en el post de comandament instal·lat a Xelva / @GVA112

L'incendi forestal declarat dilluns al terme municipal de Calles, als Serrans, s’ha donat per estabilitzat, després d'una "evolució molt positiva" dels treballs d'extinció. Així ho ha avançat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, que ha afegit que s'ha abaixat el nivell d'emergència de situació 2 a situació 0 del Pla Especial davant d'Incendis Forestals (PEIF). 

Després de l'última reunió de coordinació en el post de comandament instal·lat a la població veïna de Xelva, Àngel ha explicat que, en aquest nou escenari, la Unitat Militar d'Emergències (UME) pot retirar-se a la base de Bétera i el veïnat d’Alcotas que, per seguretat va ser desallotjat, ja pot tornar a sa casa.

Així li ho ha comunicat el director de l'extinció de l'incendi, l'inspector en cap del Consorci Provincial de Bombers de València, José Miguel Basset, en la reunió de coordinació de mitjans aquest dimecres a la vesprada. Basset ha donat per estabilitzat l'incendi després de valorar amb els responsables de la Generalitat la situació del perímetre afectat, que es manté en 220 hectàrees.

El secretari autonòmic ha destacat la gran faena que s'ha fet durant la nit i sobretot aquest dimecres al matí i a la vesprada. Les tasques s'han centrat a repassar el perímetre de l'incendi i a fer un "exhaustiu" examen de l'empremta del foc, amb la incorporació dels drons que han permés vigilar els punts calents.

Josep Maria Àngel ha indicat que, a pesar que en aquest moment l'evolució és favorable, encara queden intenses jornades de treball per a declarar-lo com a extingit. "Per aquest motiu, es mantindrà a la zona un dispositiu de mitjans terrestres d'extinció", ha detallat. En concret, quatre unitats de bombers forestals de la Generalitat i quatre brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers continuaran desenvolupant tasques de segellament del perímetre i faran tasques de vigilància per a evitar que revive en cap zona del perímetre.

També et pot interessar

stats