Espectacular mànega marina al port de València

Són potents remolins de vent habituals al Mediterrani que es formen damunt d'una gran superfície d'aigua

Una mànega marina assota el port de València / @JJamunt

La Comunitat Valenciana desperta aquest dijous amb una situació marcada per una forta inestabilitat meteorològica i avís groc per pluges en l'interior. La matinada ha deixat tempestes molt puntuals i localment intenses al litoral de l'Horta i la Ribera. Destaquen els 24 litres per metre quadrat que s'han registrat al Saler, els 15 del Perelló i els 14 de Massanassa.

Un oratge rebolicat que és un caldo de cultiu per a fenòmens costaners com l'espectacular mànega marina que ha assotat el port de València. La tromba s'ha pogut veure passades les quatre de la matinada i fins i tot ha arribat a tombar alguns contenidors que hi havia buits en un dipòsit de les instal·lacions, segons ha pogut saber À Punt. Afortunadament, sense causar desperfectes greus.

Les mànegues marines són remolins de vent molt potents que es generen damunt d'una gran superfície d'aigua, associades a tempestes fortes, on els núvols tenen un gran desenvolupament vertical. Es tracta d'un fenomen relativament habitual al Mediterrani, sobretot a l'estiu, que té lloc quan es produeixen convergències de vent entre la terra i el mar. Fa a penes una setmana se'n pogué veure una a Formentera, causada per les fortes tempestes.

Com a curiositat i, segons recorda l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en el seu compte de Twitter de la Comunitat Valenciana, les trombes marines es formen de baix cap dalt.

També et pot interessar

stats