Mànega a Torrevella

Les tronades seran les protagonistes de l’oratge fins dissabte.

Mànega a Torrevella

Ja fa dies que anunciem un canvi d’oratge important. El matí de dimecres ha vingut marcat pels núvols abundants al centre i sud del territori i per les pluges que s’han concentrat en zones de costa. Les quantitats de precipitació han sigut poc destacables, tret d’alguns punts del terme municipal d’Elx, on s’han acumulat fins a 24 l/m². Fins i tot s’ha vist una mànega marina enfront de les costes de Torrevella, un fenomen relativament habitual a mitjan o final d’estiu que sol ocórrer de matí, quan es produeixen convergències de vent entre el terra i les brises de mar. La tromba s’ha format sobre les 10 h del matí, ha durat uns cinc minuts i no ha tocat terra. Com a curiositat i, segons recorda Aemet en el seu compte de Twitter de la Comunitat Valenciana, les trombes marines es formen de baix cap amunt. 

Ja de vesprada els núvols han crescut amb energia a les comarques de la Vall d’Albaida, el Comtat, l’Alcoià o la Costera, i han deixat pluges que fins les 18:00 h arribaven als 31 l/m² a la Font de la Figuera. Són tronades que aniran incrementant-se de cara als pròxims dies. De fet, entre dijous i divendres acabaran afectant tot el territori, amb un notable descens de les temperatures.

Un altre aspecte a tindre en compte és el mal estat de la mar, que es mantindrà durant els pròxims dies. De fet, en algunes platges de la Comunitat oneja la bandera groga, cosa que significa bany amb precaució. 

Precisament, l’alteració marítima és una de les responsables del lleuger descens de la temperatura de l’aigua de mar que s’ha produït aquests dies. Si la setmana passada parlàvem de temperatures de fins a 30 °C, dilluns passat l’aigua del mar estava a uns 27 °C. L’alteració marítima afavoreix la mescla de la capa d’aigua superficial, la més càlida, amb les capes més profundes, que estan més fredes. I aquesta barreja fa baixar la temperatura de la capa superficial.

Per tant, ja ho sabeu, precaució durant els pròxims dies amb les tronades i amb l’estat de la mar.

També et pot interessar

stats