La Unió Europea suspén vols amb Sud-àfrica i sis països africans més

Les restriccions afectaran Sud-àfrica, Botswana, Swazilàndia, Lesotho, Namíbia, Moçambic i Zimbàbue

Aeroport de Manises
Imatge d'arxiu de l'aeroport de València, a Manises

Els països de la Unió Europea es disposen a prohibir els vols amb eixida o destí a Sud-àfrica i altres sis països africans per temor al fet que la nova variant de coronavirus (coneguda com a nu) es propague per aquestes rutes. Les restriccions afectaran Sud-àfrica, Botswana, Swazilàndia, Lesotho, Namíbia, Moçambic i Zimbàbue i s'aplicarà "durant catorze dies", han precisat les fonts.

Representants dels 27 s'han reunit a primera hora de la vesprada d'aquest divendres per a estudiar una proposta de la Comissió Europea per activar el "fre d'emergència" que permet tancar la frontera exterior amb determinats països on es localitzen variants d'interés o preocupants.

A primera hora de la vesprada, Espanya també ha mogut fitxa per a restringir el trànsit aeri que procedeix de regions del sud d'Àfrica i evitar així l'expansió de la nova variant de coronavirus descoberta a la zona.

La ministra Darias ha precisat que la suspensió dels vols per la nova variant sud-africana, que té una trentena de mutacions i és molt contagiosa, es portarà dimarts que ve al Consell de Ministres per a aprovar-la. A més, "amb caràcter imminent", la Direcció General de Salut Pública adoptarà una resolució per a exigir als passatgers procedents de països d'alt risc "un test d'antígens o una PCR", a més de la vacunació.

La por de la nova variant sud-africana ja s'ha traduït en un afonament de la borsa espanyola, que ha baixat un 3,5% en els primers compassos d'aquest divendres. El terratrémol borsari s'ha replicat en els principals mercats de tot Europa, que han obert amb importants descensos.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha indicat que aquest divendres determinarà si cal classificar-la com a variant de risc, encara que ha aclarit que es tardarà setmanes a conéixer el veritable impacte que puga tindre a la resta del món.

També et pot interessar

stats