Espanya prorroga catorze dies la quarantena a viatgers de nou països africans per la variant òmicron

Fins al 26 de desembre qui viatge des de Sud-àfrica, Botswana, Swazilàndia, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Zimbàbue, Malawi i Zàmbia hauran de passar deu dies confinats

Aeroport d'Alacant, en una imatge d'arxiu
Aeroport d'Alacant, en una imatge d'arxiu / Aena

El govern ha prorrogat fins al 26 de desembre la quarantena imposada a les persones procedents de diversos països africans considerats d'alt risc per la variant òmicron del coronavirus.

El BOE publica aquest divendres l'orde del Ministeri de Sanitat amb aquesta mesura per als vols que arriben a Espanya, amb escales o sense, des de qualsevol aeroport situat a Botswana, Swazilàndia, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica i Zimbàbue.

Igualment, ha inclòs les repúbliques de Malawi i Zàmbia entre els països considerats d'alt risc tant per la seua situació epidemiològica com per la proximitat amb els altres països afectats.

Queden exclosos els passatgers en trànsit que siguen residents o titulars de visats de llarga duració de països europeus i estats associats a Schengen, Andorra, Mònaco, el Vaticà o San Marino, que es dirigisquen a aquells països, així com el personal aeronàutic necessari per a dur a terme les activitats de transport aeri.

Els viatgers afectats per aquesta mesura hauran de guardar quarantena durant els deu dies següents a l'arribada a Espanya o durant tota la seua estada, si aquesta fora inferior a aquest termini. Aquest període podrà finalitzar abans si al seté dia el viatger és sotmés a una prova diagnòstica amb resultat negatiu. Durant la quarantena han de romandre al seu domicili o allotjament i limitar els accessos de terceres persones.

També han de restringir els seus desplaçaments als imprescindibles, com adquirir aliments, productes farmacèutics o de primera necessitat, assistència a centres de salut o per causes de força major.

També et pot interessar

stats