Espanya manté el mateix nivell d'alerta antiterrorista, tot i l’atemptat de Moscou

La setmana passada es va acordar un reforç especial de prevenció amb motiu de Setmana Santa

Una patrulla de la Policia Nacional a Benidorm
Una patrulla de la Policia Nacional a Benidorm / Policia Nacional

El govern estatal manté a Espanya el nivell d'alerta antiterrorista en 4 reforçada després del greu atemptat terrorista de l'Estat Islàmic a Moscou amb més de 130 persones assassinades, segons informen fonts del Ministeri de l'Interior. El nivell més alt és el 5.

Aquest departament havia acordat ja la setmana passada un reforç especial de la prevenció i la resposta amb motiu de la Setmana Santa, encara que la situació s'avalua de manera contínua. França ha elevat al màxim el nivell d'alerta aquest diumenge.

El reforç especial acordat durant la Setmana Santa que inclou que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat augmenten els controls aleatoris de vehicles i persones en tots aquells llocs en els quals puga tindre lloc una alta presència o trànsit de persones.

Aquests dispositius policials de prevenció i resposta estaran en vigor entre les 00:00 hores del 22 de març i les 15:00 hores del 2 d'abril de 2024. Cal recordar que les mesures antiterroristes ja van ser reforçades per l'escalada de tensió entre Israel i Hamàs per la possibilitat d'atemptats a Europa.

Precisament, la setmana passada es va aprovar la nova Estratègia Nacional contra el Terrorisme, elaborada pel Ministeri de l'Interior a través del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco).

Ací s'indica que "la principal amenaça terrorista" a Espanya "continua provenint de les organitzacions terroristes de caràcter jihadista, fonamentalment DAESH (Estat Islàmic) i Al-Qaeda".

També et pot interessar

stats