Espanya, a la cua d’Europa en nivell d’anglés

La Comunitat Valenciana està per sota de la mitjana estatal i és la cinquena autonomia amb el pitjor resultat.

En la investigació han participat 2,3 milions de persones de cent països
En la investigació han participat 2,3 milions de persones de cent països / Chris Lawton (Unsplash)

Espanya continua a la cua d’Europa en nivell d’anglés i empitjora per cinqué any consecutiu, segons el rànquing mundial EF EPI 2019, que s’ha conegut aquest dimarts. En aquest estudi, han participat cent països no angloparlants, i Espanya se situa en el lloc 35. Amb una nota de 55,46 punts, ha perdut tres posicions. Dins de l’Estat, la Comunitat Valenciana està per sota de la mitjana amb 54,22 punts i és la cinquena per la cua.

En la investigació han participat 2,3 milions de persones de cent països amb una edat mitjana de 23 anys i el 59% eren dones. Espanya se situa en un nivell mitjà del domini d’anglés, cosa que significa que podem entendre les lletres de les cançons, escriure missatges de correu professionals sobre temes coneguts o participar en reunions en l’àrea de coneixement pròpia.

El problema, el baix nivell del professorat d’anglés

Els autors de la novena edició d’aquest estudi han posat el focus en el baix nivell de formació del professorat d’anglés com una de les causes del fracàs del model de bilingüisme espanyol. El director d’EF Education First, Xavier Martí, ha argumentat que es necessiten recursos per a la formació dels docents espanyols. Ha posat com a exemple Costa Rica, on has aconseguit “l’èxit” formant primer els professionals de l’ensenyament per a després parlar d’escoles bilingües.

Entre les comunitats, la millor puntuació l’aconsegueixen el País Basc, Madrid i Navarra. No obstant això, de 2016 a 2019 totes les autonomies espanyoles han baixat en el nivell d’anglés.

Els Països Baixos, els millors del rànquing

Pel que fa a Europa, Espanya només supera Itàlia, Bielorússia, Rússia, Ucraïna, Albània, Geòrgia, Turquia i l’Azerbaidjan. En aquesta edició, els Països Baixos (amb una nota de 70,27 punts) han reemplaçat Suècia com a número u del rànquing, que passa a ocupar-ne el segon lloc, seguida de Noruega, Dinamarca, Singapur, Sud-àfrica, Finlàndia, Àustria, Luxemburg i Alemanya. Dins de la UE, Portugal, Croàcia, Hongria i Lituània hi han millorat “notablement”.

Per a millorar el nivell d’anglés, aquests experts han proposat que els programes de televisió i les pel·lícules es difonguen en versió original subtitulada i potenciar les acreditacions normalitzades per a certificar els cursos de l’idioma.

També et pot interessar

stats