Espanya cancel·la quatre vols amb Ucraïna, dos des d'Alacant, pel conflicte militar

Ucraïna ha ordenat el tancament del seu espai aeri per a vols civils i Rússia ha prohibit que l'aviació civil vole al llarg de totes les fronteres nord-orientals d'Ucraïna

El trànsit aeri europeu voreja la zona de conflicte a Ucraïna
El trànsit aeri europeu és desviat de la zona de conflicte a Ucraïna / Flightradar 24

Espanya té programats aquest dijous un total de sis vols amb Ucraïna, dels quals quatre d'ells ja s'han cancel·lat, segons han confirmat fonts del gestor aeroportuari Aena.

Des de l'aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández estava prevista una arribada i una eixida de la companyia Skyup Airlines, però ambdues s'han cancel·lat.

A més, des de l'aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat estaven programats quatre vols més. L'arribada i eixida prevista per Bees Airlin continua programada, mentre que l'arribada i eixida de l'aerolínia irlandesa Ryanair ha sigut suspés.

Ucraïna ha ordenat aquesta nit el tancament del seu espai aeri per a vols civils després de l'inici de l'operació militar llançada per Rússia al país. Poc abans, Rússia ha tancat l'espai aeri a les regions limítrofes a l'est d'Ucraïna.

Zona de conflicte

L'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) ha informat que classifica Ucraïna com a zona de conflicte actiu, ja que el seu espai aeri i les infraestructures es veuen afectats per hostilitats que impliquen un risc per a la seguretat de l'aviació civil.

En un comunicat, l'ASA ha dit que hi ha un risc "que els avions civils siguen blanc deliberat o siguen identificats erròniament".

L'agència instar els operadors a ser especialment acurats amb les zones veïnes a la frontera entre Ucraïna, Bielorússia i Rússia, igual que pel que fa a centres urbans com la capital, Kíev, i les ciutats de Lviv, Dniprò, Simferòpol i Odessa.

El president ucraïnés Volodímir Zelenski va declarar aquesta nit l'estat de guerra al país després que començara una operació militar russa contra el seu territori.

Lufthansa cancel·la el seu vol a Lviv

L'aerolínia alemanya Lufthansa ha decidit aquest dijous cancel·lar el vol a la ciutat ucraïnesa de Lviv previst per a aquesta vesprada des de Frankfurt per motius de seguretat després de la invasió de Rússia a Ucraïna. Lufthansa ha informat que analitzarà la situació i decidirà què farà els pròxims dies.

El grup d'aerolínies Lufthansa va cancel·lar dilluns temporalment la major part dels seus vols a Ucraïna. Les aerolínies Lufthansa, l'austríaca Austrian Airlines, la suïssa Swiss, Brussels Airlines i Eurowings van suspendre dilluns els vols regulars a Kíev i Odessa fins a finals de febrer. Però van mantindre els vols regulars a Lviv, ciutat a l'oest d'Ucraïna.

Aerolínia emiratí Flydubai suspén vols a Ucraïna

L'aerolínia emiratiana Flydubai ha anunciat la suspensió temporal dels seus vols entre Dubai i Ucraïna per l'inici de l'ofensiva de Rússia. Dubai és considerada una de les destinacions favorites dels turistes ucraïnesos i russos.

La suspensió de vols de Flydubai s'uneix a unes altres ja anunciades per aerolínies com Air France o KLM.

També et pot interessar

stats