Espanya afronta una nova onada de calor, mentre que la Comunitat Valenciana respira fins dimecres

El mercuri pujarà el tercer dia de la setmana i, sobretot dijous, al nostre territori a causa del ponent, que deixarà màximes de 40 graus a l’interior central i sud

El passeig de la Malva-rosa, concorregut de turistes, aquest primer cap de setmana d'agost
El passeig de la Malva-rosa, concorregut de turistes, aquest primer cap de setmana d'agost / Manuel Bruque (Efe)

La calor no arriba amb la intensitat esperada, per ara, a la Comunitat Valenciana, a pesar de la calor extrema que començaran a percebre l’oest i el centre peninsular. Dimecres i, sobretot dijous, el mercuri començarà a escalar, a causa del ponent. El quart dia de la setmana s’esperen màximes de fins a 40 graus a l’interior central i sud i a la costa se superaran els 35.

Les previsions d’Aemet, l’Agència Estatal de Meteorologia, apunten a un repunt important de les temperatures en bona part de la península, que ja ha posat sota alerta taronja algunes zones d’Andalusia, Extremadura i Castella-la Manxa, on no es descarten màximes de fins a 43 graus. També farà calor, encara que menys, en algunes províncies de Castella i Lleó, Madrid i la comarca de Miño a Galícia.

Seran les primeres jornades de la que serà, probablement, la tercera onada de calor d'aquest estiu a Espanya, que durarà fins dissabte. Des d’Aemet, un dels seus portaveus, Rubén del Campo, advertia que “és probable que estem, a partir del dilluns o el dimarts, en la tercera onada de calor, després de les dues del juliol”, ha advertit.

Així, precisa que aquest nou episodi càlid es produirà per l'arribada d'una massa d'aire càlid procedent del nord d'Àfrica. Aquesta massa, unida a una estabilització del temps provocada per una dorsal, és a dir, una zona d'altes pressions associada a aire càlid que abastarà bona part de la península.

El nostre territori, en canvi, per a aquest dilluns espera màximes amb tendència a la baixa i les màximes oscil·laran entre els 28 i els 33 graus. El mercuri tendirà a pujar demà dimarts, però sense arribar a valors extrems, de fet en punts de la costa es frenarà en vora 25 graus.

Ara bé, dimecres les previsions apunten a un repunt important de les temperatures. Arribaran als 30 o 32 graus a la costa, mentre que a l’interior no es descarta que se situen entre els 37 i els 40 graus. La jornada de dimecres, que s’espera més càlida que les prèvies, serà la més càlida de la setmana.

El culpable d’aquest repunt tèrmic serà el ponent. Dispararà el termòmetre fins als 35 graus a la costa, mentre que a l’interior centre de la Comunitat Valenciana i al sud arribarà als 40 graus. 

També et pot interessar

stats