Els epidemiòlegs no descarten que la mascareta torne a ser obligatòria

En un document publicat aquest dimecres asseguren que l'ús en espais tancats continua sent "altament recomanable"

Una dona es lleva la mascareta
Una dona es lleva la mascareta / Miguel Osés (Efe)

La Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) no ha descartat aquest dimecres que la mascareta torne a ser d'ús obligatori i ha demanat "prudència" en conéixer-se l'augment de la incidència després de la Setmana Santa, segons les dades presentades dimarts pel Ministeri de Sanitat.

L'augment de la incidència a Espanya de 108 punts en una setmana entre els majors de 60 anys i la pujada de l'ocupació hospitalària ha donat peu que els epidemiòlegs recorden que, malgrat la supressió de l'ús de la mascareta en interiors i el canvi de protocol en cas infectar-se per covid, "la pandèmia encara no ha acabat".

En un comunicat, la SEE ha dit que "no descarta que la màscara puga tornar a ser d'ús obligatori si la situació epidemiològica empitjora", una cosa que "ja ha ocorregut en altres països".

Davant de la nova estratègia de vigilància i control del virus, aquesta societat mèdica ha presentat una guia pràctica per a evitar contagis per coronavirus.

El document acordat pels epidemiòlegs assegura que l'ús de la mascareta en espais tancats i en llocs on no es puga garantir la distància de seguretat continua sent "altament recomanable" i insta la població a vacunar-se i rebre la tercera dosi de reforç.

A més, en cas de mostrar símptomes d'infecció respiratòria aguda (encara quan no siga un cas confirmat de covid), la SEE recomana teletreballar i, si això no és possible o la situació clínica empitjora, sol·licitar la baixa laboral, usar la màscara sistemàticament, guardar la distància de seguretat d'1,5 metres i evitar el contacte amb persones vulnerables.

Afigen que és convenient mantindre l'ús de la mascareta en reunions familiars o amb grups de risc, especialment si aquestes trobades tenen lloc en espais tancats.

També et pot interessar

stats