La incidència de la covid puja 52 punts després de quasi una setmana sense mascaretes

El Ministeri de Sanitat ha notificat 23.137 noves infeccions en el grup de majors de 60 anys

Baixa lleugerament la pressió als hospitals a Espanya però torna a augmentar-ne la incidència
Dues persones es realitzen proves PCR, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La corba epidemiològica de la covid ha tornat a créixer quasi una setmana després d'alçar-se l'ús de les màscares en interiors, amb un augment de la incidència acumulada entre els majors de 60 anys de fins a 608 casos per cada 100.000 habitants. Són 52 punts més que el divendres (555) i 23.137 noves infeccions en aquest grup d'edat, la qual cosa ha generat també increments en la pressió assistencial.

Des de l'informe de divendres del Ministeri de Sanitat, al conjunt de l'Estat l'hospitalització en planta de malalts amb covid ha passat del 4,9% al 5,2%, mentre que en les UCI, l'augment ha sigut de tres dècimes, des del 3,7 al 4%.

Aquests increments es deurien a la major interacció social durant la Setmana Santa, la retirada de les màscares en interiors i diversos esdeveniments primaverals que s’han dut a terme en gran part dels territoris d'Espanya.

Segons les últimes dades facilitades per les comunitats sobre el total de nous positius registrats en els seus territoris, des de divendres passat hi ha 105.421 casos més, la qual cosa eleva la xifra total de contagis a 11.833.457.

A més, en aquest període s'han notificat 319 defuncions a tot el país, i la xifra total de defuncions des de l'inici de la pandèmia és ja de 104.227 persones.

També et pot interessar

stats