Enginyeria Telemàtica o Gestió del Transport, entre els graus amb nota d’accés baixa i eixida laboral assegurada

Gran part de l'estudiantat que s'enfronta dimarts a les PAU tem que la nota no els arribe per a entrar a la carrera que volen

Imatge d'arxiu d'una aula de la Universitat de València / À Punt NTC

L'estudiantat que s'enfrontarà a partir de dimarts a les proves d'accés a la universitat tem que la nota no els arribe per a entrar a la carrera que volen. Però hi ha alguns graus amb notes de tall baixes, a pesar que en acabar tenen una eixida laboral assegurada. És el cas d'Enginyeria Telemàtica o el grau de Gestió del Transport i la Logística.

Tot i que els estudis d’Enginyeria Telemàtica, que combina estudis de telecomunicacions i informàtica, no són molt coneguts, l'alumnat que els acaba té treball pràcticament assegurat. El professor d’aquest grau a l’ETSE-UV Miguel Garcia Pineda explica que en l’últim estudi d’inserció laboral va mostrar un 100% d’ocupació. “Tota la gent que eixia titulada tenia treball”, assegura. 

L'any passat, de les 65 places que oferien, se'n van quedar algunes vacants i la nota de tall per a accedir a aquesta enginyeria va ser de les més baixes de tota l'oferta acadèmica de la Universitat de València. “Les enginyeries associades a les telecomunicacions no estan molt a la moda. Va haver-n'hi un boom als 90, però ara pareix que n'hi ha un poquet menys”, afirma García Pineda.

Així ho confirmen també a la Universitat Politècnica de València, on el grau d'enginyeria de Sistemes de Telecomunicacions, So i Imatge, que s'imparteix al campus de Gandia, demanava l'any passat una nota de tall de només un cinc.

A més, hi ha estudis de nova creació, com ara el grau en Gestió del Transport i la Logística, que per ser menys coneguts tenen notes d'accés assequibles. “És un grau nou de l’any passat amb una alta demanda per part de les empreses”, ha manifestat la vicerectora d’Estudiantat i Emprenedoria de la UPV, Esther Gómez. 

Un ventall de possibilitats més ampli del que potser imagina l'estudiantat que demà comença les proves d'accés a la universitat.

També et pot interessar

stats