L'EMT estén les rebaixes en el preu del Bonobús i d'EMT Jove a tot el 2023

Joan Ribó destaca la importància de donar suport a l'ús del transport públic

Los precios se prolongarán hasta el 31 de diciembre de 2023
Els preus es mantindran fins a desembre del 2023 / Pilar Albelda Valls (Europa Press)

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ampliarà la rebaixa del 30% en el preu dels títols multiviatges propis, el Bonobús i EMT Jove, a tot el 2023, tal com ha anunciat aquest divendres l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

"És necessari que continuem fomentant l'ús del transport públic per a avançar en els nostres objectius de descarbonització de la ciutat, i que donem suport a les persones usuàries en el context econòmic actual", ha assenyalat Ribó, segons ha informat l'Ajuntament de València.

Preus especials fins a desembre del 2023

L'EMT prolongarà fins al 31 de desembre de 2023 la reducció del 30% en el preu del Bonobús de deu viatges, que ha passat de 8,5 a 6 euros, i en el títol mensual EMT Jove per a menors de 30 anys, que s'ha rebaixat de 25 a 17,50 euros.

En el cas del Bonobús personalitzat de deu viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general la rebaixa ha sigut de 6,80 a 4,80 euros, i el de categoria especial de 4,30 a 3 euros, ha detallat el consistori.

Sense el suport del Govern central

L'alcalde ha manifestat que s'ha decidit assumir aquesta disminució en el preu dels títols després de sol·licitar en diverses ocasions al Govern central que ampliara l'ajuda de caràcter temporal (de l'1 de setembre al 31 de desembre) per a reduir el preu del transport públic urbà i metropolità. L'administració central només s'ha fet càrrec d'aquesta mesura durant quatre mesos per un import de 3.869.709,11 euros, ha concretat l'Ajuntament.

Així mateix, Ribó ha apuntat que la Junta de Govern Local ha acordat aquest divendres acceptar aquesta ajuda directa per al transport públic i iniciar els tràmits per a poder transferir la subvenció a l'empresa municipal, amb l'objectiu de "mitigar l'impacte de la inflació en les persones que es mouen en els autobusos municipals" i que "contribueixen cada dia al fet que València siga una ciutat més saludable i eficient".

Per part seua, el president de l'EMT i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que amb aquesta decisió València reafirma l'aposta pel transport públic, i ha destacat que "es necessita de manera urgent un compromís de finançament a llarg termini a través d'una llei de finançament justa i adequada".

També et pot interessar

stats