Les empreses podran descomptar les pauses del café o del cigarret de la jornada laboral

L’Audiència Nacional defén que aquestes pauses es poden restar del càlcul efectiu de la jornada dels treballadors.

VÍDEO | Les empreses podran descomptar les pauses del café o del cigarret de la jornada laboral

L’Audiència Nacional defén en una sentència que una empresa pot descomptar del càlcul efectiu de la jornada dels treballadors el temps que aquests utilitzen per a esmorzar, prendre un café o fumar-se un cigarret.

En una sentència del desembre, la sala social de l’Audiència Nacional desestima així una demanda de CCOO contra Galp, amb qui mantenia un conflicte col·lectiu.

Entre altres coses, CCOO exigia que es declarara nul el còmput de temps derivat de la implantació del sistema de registre de jornada perquè no afectara les pauses per a fumar, prendre café i esmorzar, que fins aleshores s’integraven com a temps de treball dins de la jornada i no es fitxava ni es descomptava.

Una vegada comprovat que l’empresa aplicava una jornada laboral de 7:45 hores amb flexibilitat horària per a la incorporació al lloc de treball, l’Audiència Nacional considera provat que en Galp existia un control d’accés mitjançant torns, que únicament s’utilitzava a l’efecte de seguretat i prevenció de riscos de l’edifici, i no de control de jornada.

No obstant això, aquesta sentència és recurrible al Tribunal Suprem, que serà qui tinga l’última paraula.

CCOO recorrerà contra la sentència

Des del sindicat ja han anunciat que recorreran contra la sentència. En una entrevista al 20H NTC, el secretari d'Acció Sindical de CCOO-PV, Dani Patiño, ha ressaltat que és necessari saber si el temps que s’atura és temps efectiu de treball o no i desvincular-lo de la ferramenta del control horari.

Com a solució, des de CCOO proposen als òrgans de representació dels treballadors en una empresa que impulsen un acord sobre la ferramenta de registre de jornada i que establisquen quines són les pauses per a poder parar.

També et pot interessar

stats