Les empreses de lloguer de vehicles de l'aeroport d'Alacant-Elx reclamen la remodelació del projecte de desdoblament de l'N-3

El projecte no preveu un accés directe a la terminal des de les vies de servei i obligarà aquestes empreses a recórrer una mitjana de 8 quilòmetres per a dur els vehicles a l'aeroport.

Vehicles de lloguer a l'aeroport d'Alacant-Elx
Vehicles de lloguer a l'aeroport d'Alacant-Elx / Ismael Varó

Les empreses de lloguer de vehicles que operen a l'aeroport d'Alacant-Elx reclamen al Ministeri de Foment una modificació en el projecte de desdoblament de la carretera d'accés a l'aeroport, que començarà a executar-se prompte. Demanen un accés directe a la terminal des de les vies de servei, per a evitar fer un recorregut d'entre 8 i 12 quilòmetres per accedir-hi. Asseguren que això provocarà desplaçaments llargs i innecessaris que generaran greus problemes de trànsit.

El desdoblament de la Nacional 338 al seu pas per l'aeroport, considerat un dels punts negres de la xarxa viària local, és l'unica via d'accés a la terminal i absorbeix el trànsit procedent de la xarxa d'autovies que travessen Alacant.

També és una reivindicació de les més de trenta empreses de lloguer de vehicles instal·lades a l'aeroport d'Alacant -Elx, amb una flota de vora 40.000 cotxes. Les parcel·les on estacionen la flota estan situades als voltants de la terminal, a l'un costat i l'altre de la nacional . Però el projecte de desdoblament no preveu un accés directe a la terminal des de les vies de servei. Per això, hauran de fer entre 8 i 12 quilòmetres per a traslladar els vehicles a la terminal. Basilio Gallego, vocal d'AECOVAL (Associació Empresarial de la Comunitat Valenciana de Lloguer de Vehicles) ha explicat a À Punt Media que "les empreses han presentat al·legacions al projecte de forma particular, mentre que AECOVAL va traslladar fa uns mesos el problema a la subdelegació del govern a Alacant. De moment, no hi hem obtingut resposta i l'inici de les obres sembla que és imminent".

També et pot interessar

stats