Els empresaris de l’oci demanaran a Sanitat concerts a l’aire lliure amb mascareta i distància social

Fotur veu viable celebrar-los si s’organitzen en recintes oberts, on es garantisca la distància i s’adapte la seguretat a les particularitats de l’esdeveniment 

Concert del grup Love of Lesbian, formació que té previst oferir un espectacle a València dins d'unes setmanes

Concerts a l’aire lliure amb mascareta i distància social. Aquesta pot ser una realitat no massa llunyana al nostre territori. Almenys és la realitat que els empresaris de l’oci nocturn veuen viable i que transmetran aquest dimarts a la Conselleria de Sanitat Universal perquè done la seua aprovació. 

La Federació d’Empresaris de l’Oci, el Turisme i el Joc de la Comunitat Valenciana, Fotur, demanarà als responsables de Sanitat Universal una relaxació de les mesures, tant les referents a l’activitat a l’interior dels locals, com als esdeveniments a l’aire lliure. Entre les seues reivindicacions estarà la d’ampliar l’horari d’obertura dels establiments, però també la de poder celebrar concerts en espais oberts. 

Per a reduir els riscos en espais a l’aire lliure, l’empresariat de l’oci proposarà limitar l’aforament, a més d’utilitzar mecanismes per a garantir la distància social i l’ús de mascaretes al recinte. 

Esdeveniments ja programats

De fet, ja hi ha desenes de concerts programats a València per als pròxims mesos. Un dels primers serà el de Love of Lesbian, que, tot i ser a l'aire lliure, tindrà un aforament limitat. Com ha expressat en À Punt Víctor Pérez, president de Fotur, el sector proposa formats segurs adaptats a cada tipus d'esdeveniment. Per exemple, amb públic assegut i dret. 

Ara bé, tot i veure viable la celebració de concerts seguint aquestes normes, el que pràcticament descarta Fotur són els macrofestivals. Amb la celebració d’espectacles amb menys aforament, amb distància social i mascaretes, els empresaris de l’oci volen salvar l'estiu després d'un any sense ingressos que, segons asseguren, ha deixat les seues empreses “en coma”. 

També et pot interessar

stats