Emprenedors de les zones rurals de les comarques del nord incentiven la creació de negocis als pobles

En el Dia Mundial de l'Orgull Rural, indiquen que hi ha grups d’acció local que ajuden amb la creació de projectes

Una imatge de la campanya "Rurales futuro" / À Punt NTC

En el Dia Mundial de l'Orgull Rural, l’equip d’À Punt ha entrevistat els emprenedors que inicien o expandeixen els seus negocis a les zones rurals de les comarques del nord. Els grups d'acció local ajuden a fer que es creen més empreses als pobles, que amb una campanya animen a crear nous projectes que puguen fixar la població.

Rodrigo Vera, empresari del sector oliverer, va decidir canviar el treball d’una multinacional tecnològica pel sector primari. L’empresari, que acaba d'ampliar el negoci familiar, declara que la seua intenció és que “la gent jove es vulga seguir involucrant al camp i sàpiga que hi ha altres opcions”.

Un altre cas, el de Steven Simó, enginyer, ha sigut que, després de treballar arreu del món, ha decidit emprendre en la seua terra un negoci de drons, “es pot aprofitar, per exemple, per al manteniment de les plantes fotovoltaiques”, ha dit.

Aquests emprenedors han invertit en negocis a les zones rurals amb els plans d'ajuda dels grups d'acció local. Simó subratlla que “cada vegada la tendència de la gent és anar a la ciutat i treballar en grans empreses, però ací als pobles, en general, sempre hi ha hagut negocis, i continuaria havent-n'hi si la gent hi apostara”, ha declarat.

Amb la campanya "Rurales futuro", del pla Leader, mostren els atractius i les oportunitats que ofereixen els pobles, i animen a emprendre-hi. En aquesta aposta s'invertiran, enguany, cinc milions de fons europeus.

També et pot interessar

stats