Emergències demana prudència en el pont de l'1 de maig pel risc d'incendis forestals

Es mantindran els vols de vigilància programats en tot el territori i es reforçarà el personal que atén el telèfon 112

Incendi a Picassent, el passat març
Imatge d'arxiu d'un incendi / Víctor Vidal

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències recomana extremar les precaucions durant els pròxims dies festius del pont de l'1 de maig en els quals es preveu una pujada de les temperatures i, per tant, un augment del risc d'incendis forestals.

Durant aquests dies es mantindran els vols de vigilància programats i el Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, així com els diferents efectius d'emergències i seguretat coordinaran diversos dispositius preventius per aire i per terra en les zones de més risc, han informat fonts de la Generalitat.

A més, des d'Emergències s'ha activat un reforç des d’aquest divendres 28 d'abril dels torns del servei del telèfon d’emergències 112 per a oferir una atenció més àmplia durant el cap de setmana del pont de maig.

El secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, ha explicat que durant tota la setmana s'han celebrat determinades reunions amb les policies locals i els cossos i forces de seguretat de l'Estat, així com amb els responsables de les emergències de les tres províncies. Tot per a tindre llest a temps un dispositiu especial davant el previsible desplaçament de més d'un milió de vehicles per les carreteres valencianes i la presència en els nostres municipis turístics de visitants d'altres comunitats autònomes.

Durant el pont de l’1 de maig, hi haurà un 3% de personal més atenent al telèfon i coordinant la resposta a les emergències. Concretament, l'augment més gran respecte a una setmana ordinària es produirà el diumenge i el dilluns i, fonamentalment, en la franja nocturna.

Des d’Emergències adverteixen la importància de no tirar burilles en zones de vegetació i demanen a la població responsabilitat i que depositen els residus i fems en les zones habilitades per a això. També recorden que només es pot acampar en les zones habilitades i autoritzades.

Quan fa molta calor, és molt important hidratar-se sovint, no beure moltes begudes amb cafeïna o alcohol i portar roba adequada si es fan activitats físiques. I amb nivell 3, extrem, de risc d'incendis forestals, està prohibit encendre foc.

També et pot interessar

stats