Les fortes pluges a Vinaròs desborden el barranc del Triador i obliguen a rescatar 25 persones

Aemet ha activat l'avis taronja per tronades i pedra a la província de València i el sud de Castelló

Imatges en vídeo de les inundacions a Vinaròs / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
01 de setembre 2021 - 11:25 Actualitzat: 01 de setembre 2021 - 20:38

El fort temporal de pluges que colpeja el conjunt del territori des de diumenge ha deixat aquest dimecres una nova jornada de fortes precipitacions, que ve precedida per les inundacions de diumenge a Benicàssim (Plana Alta), on es registraren 147 litres per metre quadrat només en una hora, i de la tromba d'aigua d'aquest dilluns al Port de Sagunt i Canet d'en Berenguer (Camp de Morvedre), quan van acumular-se més de 200 litres per metre quadrat.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha advertit d'un episodi de fortes pluges generalitzat al conjunt del territori aquest dimecres, amb l'excepció de l'Alacantí, el Vinalopó i el Baix Segura. Càlig i Vinaròs, al Baix Maestrat, han sigut les localitats més afectades en el primer colp del temporal. La tromba d'aigua ha descarregat 60 litres per metre quadrat en un hora als municipis i ha tallat les carretes nacionals 238 i 240 a Vinaròs per les vingudes d'aigua dels barrancs de Barbiguera i Triador. El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha hagut d'activar la Unitat de Rescat Aquàtic (URA) per a rescatar totes les persones que s'havien quedat atrapades per l'aigua. En total n'han rescatat 25, 20 de les quals havien quedat atrapades dins dels seus vehicles. També han fet un servei a la mar per a comprovar si hi havia persones a l'interior d’un cotxe que l’aigua havia espentat i que, afortunadament, estava buit. 

Imatge del cotxe que l'aigua ha arrossegat fins a la mar
Imatge del cotxe que l'aigua ha arrossegat fins a la mar / À Punt NTC

A més, les pluges han obligat a tallar diverses vies a Vinaròs, algunes de les quals ja tornen a estar obertes a hores d'ara.

Aemet ha activat l'avís taronja, el màxim, a l'interior i el litoral de la província de València i al sud de la de Castelló, pel risc que els núvols descarreguen més de 40 litres en una hora i de fortes pedregades en la vesprada i nit, que s'intensificaran previsiblement en la matinada. L'extrem nord del territori i les comarques de la Marina i l'Alcoià estan en nivell groc, en previsió de precipitacions de més de 20 litres en una hora i possibilitat de pedra. Inicialment Aemet havia posat en avis taronja només l'interior nord de València, però ha actualitzat l'alerta a mitjan matí i l'ha estesa a la majoria de la Comunitat Valenciana.

Tempestes generalitzades amb possibilitat de pedra

A causa de la inestabilitat meteorològica el Centre de Coordinació d'Emergències (CEE) CCE de la Generalitat ha remés un avís als ajuntaments de la Comunitat Valenciana informant de tempestes generalitzades localment fortes o molt fortes, que vindran acompanyades d'aparell elèctric i de pedra al llarg de la vesprada i sobretot per la nit.

La Generalitat ha activat la preemergència per pluges i tempestes litoral nord de la província de València i en tota la província de Castelló. Tanmateix, en les últimes hores ha alçat l'emergència per inundacions a Benicàssim.

La previsió és que a partir del divendres el temporal perda força i s'allunye progressivament del territori.

Els bombers han situat el Lloc de Comandament Avançat a Vinaròs per a coordinar els dispositius de rescat. Hi ha mobilitzades set dotacions de bombers de la Diputació de Castelló, la Unitat de rescat aquàtic i tres unitats de bombers forestals.

També et pot interessar

stats