Les pluges torrencials deixen 215 l/m² al Port de Sagunt

L'alcalde de la Sagunt, Darío Moreno, ha demanat "evitar qualsevol desplaçament" i "màxima precaució"

Vídeo de les pluges al Port de Sagunt i a Canet d'en Berenguer / À Punt NTC

Un episodi de pluges torrencials aquesta matinada ha deixat més de 100 l/m² en poques hores en alguns municipis del litoral de la comarca del Camp de Morvedre, com Canet d'en Berenguer i Sagunt, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La tromba de precipitació s'ha iniciat al voltant de les cinc de la matinada i durant diverses hores ha estat molt focalitzada entre el Port de Sagunt, on han caigut 215 l/m², Canet d'en Berenguer, (132,4 l/m²) i Sagunt (105 l/m²).

A causa de la pluja s'ha interromput durant unes hores la circulació ferroviària entre Sagunt i Puçol, però el trànsit, segons ha informat Renfe, s'ha pogut restablir sense problemes.

La Policia Local de Sagunt ha informat que la via d'entrada i eixida des de la N-340 que està tallada. A més, la Policia Local de Puçol informa que tampoc es pot accedir a Sagunt des d'aquesta població.

L'alcalde de la Sagunt, Darío Moreno, ha demanat "evitar qualsevol desplaçament" i "màxima precaució", a través del seu compte de Twitter. En declaracions a À Punt, l'alcalde ha destacat que la Policia Local ha hagut de traure algunes persones dels vehicles "que havien quedat bloquejats en les zones inundables".

La tromba de precipitació ha estat molt focalitzada a la comarca del Camp de Morvedre
La tromba de precipitació ha estat molt focalitzada a la comarca del Camp de Morvedre / À Punt NTC

Canet d'en Berenguer tanca les platges

Aquest dilluns, Canet d'en Berenguer ha hagut de tancar la platja després d'haver patit de matinada una tempesta que ha deixat 132,4 l/m² en només una hora. La pluja torrencial s'ha emportat les passarel·les i la mar embravida s'ha engolit l'arena.

Els bombers han hagut de rescatar diversos vehicles que s'havien quedat bloquejats en zones inundables. Les autoritats demanen precaució màxima i que s'eviten els desplaçaments innecessaris. També cal evitar travessar barrancs o passos subterranis, i en cas d'emergència s'ha de telefonar al 112.

El regidor de Policia de Canet d'en Berenguer, Eduardo Almor, ha explicat que sobre les quatre de la matinada ha començat a ploure, però que la precipitació ha descarregat amb força mitja hora més tard. La pluja ha obligat a tallar un parell de carrers en la zona de la platja, prop del passeig marítim.

Almor ha incidit en el fet que, davant les previsions meteorològiques, havien realitzat la neteja d'embornals i havien preparat els equips de manteniment i de guàrdia, que han dut a terme tasques de vigilància. "Però per molta previsió que faces, quan et cauen 132 l/m² en menys d'una hora, això és impossible d'absorbir", ha indicat, alhora que s'ha mostrat alleujat perquè no s'han hagut de lamentar danys personals, encara que sí que s'han vist "cotxes surant per la quantitat d'aigua, però sense gent dins".

Aemet manté el nivell taronja per precipitacions que poden descarregar 40 l/m² en una hora a la província de Castelló, i l'avís groc en el litoral nord de la de València per pluges de 20 l/m² en una hora i de 60 l/m² en dotze hores. La zona en què les pluges podrien deixar més de 40 l/m² en una hora comprén tot el litoral central i nord, des de l'Horta fins al Baix Maestrat.

També et pot interessar

stats