Benicàssim demanarà la declaració de zona catastròfica després de les fortes pluges de diumenge

Els 147 litres per metre quadrat només en una hora van inundar garatges, soterranis i carrers

Imatge dels efectes de les inundacions de Benicassim
Imatge dels efectes de les inundacions de Benicàssim / Domenech Castelló / EFE

L'Ajuntament de Benicàssim sol·licitarà la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil a conseqüència de les pluges torrencials registrades diumenge passat, segons ha comunicat l'alcaldessa, Susana Marqués, aquest dilluns.

La sol·licitud que equival al que comunament es coneix com a zona catastròfica anirà dirigida al Ministeri d'Interior i Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, que són els competents per a proposar aquesta declaració al Consell de Ministres per a poder aprovar-la. El tràmit tindrà lloc aquest dijous en un ple extraordinari.

Efectes de les inundacions a Benicàssim
Efectes de les inundacions a Benicàssim / Domenech Castelló / EFE

El municipi, a poc a poc, va recuperant la normalitat després de les intenses pluges, que van arribar a acumular 147 litres per metre quadrat en només una hora, cosa que ha fet que el municipi tinga el mes d'agost més plujós des que es tenen, segons ha informat el consistori en un comunicat.

"La quantitat de pluja registrada un espai de temps tan curt va provocar un col·lapse, i es van haver d'alçar trapes de clavegueram i, en alguns punts, s'ha arribat a danyar la via pública amb el consegüent desbordament de l'aigua en superfície", ha explicat Susana Marqués, durant la visita a les zones més afectades. Hi van anar també el president de la Diputació de Castelló, José Martí; la directora Territorial de Presidència de la Generalitat, Eva Redondo; el diputat provincial del Consorci de Bombers, Abel Ibáñez, i membres de la corporació municipal.

Imatges de les inundacions de diumenge a Benicàssim
Imatges de les inundacions de diumenge a Benicàssim / Domenech Castelló / EFE

Missatge de tranquil·litat a la ciutadania

Les autoritats han visitat les zones afectades, com carrer Fondo, el carrer Cigaler i el carrer Pou dels Andreus, entre altres, així com el passeig marítim, on han pogut comprovar els danys materials ocasionats. L'alcaldessa ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania.

"Tots els dispositius continuen actius per a poder restablir com més prompte millor la normalitat i des de la lleialtat institucional que caracteritza a les tres administracions que som ací representades, Generalitat, Diputació de Castelló i Ajuntament, sabem que comptem amb un gran equip de professionals per a atendre qualsevol eventualitat o incidència com la viscuda", ha dit.

Per la seua part la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana s'han compromés a posar a disposició tots els recursos necessaris per a col·laborar en la recuperació de la normalitat al més prompte possible. Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló s'ha donat per finalitzats la totalitat dels serveis per a traure aigua sol·licitada. I finalment s'han atés 66 serveis, dels quals quatre van ser rescats, principalment de garatges i soterranis.

Quant als danys materials ocasionats, el consistori està quantificant els registrats en la via pública i en tot el litoral. Entre els vials afectats destaca el carrer Fondo. En aquest punt es canalitzen part de les aigües procedents del barranc del Cigaler a través d'un canal de secció rectangular. Durant el moment de major precipitació el canal va entrar en càrrega i a causa d'això es va alçar la reixa de captació, a més de deteriorar-se el ferm del carrer.

El carrer Cigaler, la zona de l'avinguda Barranquet en urbanitzacions i camins de serveis paral·lels a l'autopista i el ferrocarril, són uns altres dels vials afectats que se sumen a la deterioració en tot el litoral, ja que el temporal ha alçat gran part del mobiliari com a dutxes, llavapeus i passarel·les d'accés.

Activitats suspeses dilluns i dimarts

A conseqüència del temporal, la Regidoria de Turisme ha suspés les activitats de cinema a la platja programades per a aquest dilluns i el dimarts, emmarcades dins de la desena edició de Benicàssim Belle Époque. Així mateix, si les condicions meteorològiques ho permeten, l'exposició "Mirades" es podrà visitar en el passeig Pilar Coloma a partir del dimecres.

També s'ha suspés l'activitat infantil El Tresor de la Torre de Sant Vicent prevista per a aquest dimarts i continuaran tancades durant aquest dilluns i el dimarts les oficines de turisme de Torre de Sant Vicent i Heliòpolis i el Centre d'Interpretació Torre de Sant Vicent.

També et pot interessar

stats