Educació prepara un protocol per a plantar cara a les agressions als docents

 La Conselleria impulsarà també un pla amb formació orientat a la cura i prevenció de la salut mental

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira
El conseller d'Educació, José Antonio Rovira (arxiu) / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ultima un protocol per a actuar davant de les agressions a personal docent en l'exercici de les seues funcions. Les direccions generals del departament liderat pel conseller José Antonio Rovira ja han donat llum verda al primer esborrany del document, que incorpora formació en la prevenció i cura de la salut mental.

Després dels casos registrats recentment a Xirivella i Vilallonga i davant la protesta de la Plataforma per l’Ensenyament Públic, el govern valencià ha decidit entrar en escena. El conseller Rovira ha explicat aquest dimarts que la Direcció General d'Innovació i Inclusió Educativa, la Direcció General de Personal Docent i la Direcció General de Funció Pública ja treballen en l'elaboració d'aquesta resolució que arreplegarà directrius per a donar "suport, assessorament i acompanyament" al professorat de centres educatius que siga víctima d'aquest tipus d'atacs a mans de l'alumnat.

En un comunicat, el responsable de l'ensenyament valencià recorda que des del mes de desembre la Conselleria està immersa en l'actualització del decret 195/2022, que regula la convivència en el sistema educatiu. "I es treballa en diferents fronts, com la regulació de l'ús dels mòbils, les agressions entre alumnat i les agressions a docents". Rovira detalla que el futur protocol inclou tant el personal docent com el no docent que exerceix funcions en col·legis i instituts.

"El passat 22 de març, en una reunió entre la Direcció General d'Innovació i Inclusió Educativa i la Direcció General de Personal Docent es concretaren i definiren els procediments pendents. S'ha donat prioritat a la qüestió per a publicar una resolució amb un protocol específic que reculla la singularitat, atenció, acompanyament i seguiment de tots els casos d'agressió al personal dels centres educatius", ha assenyalat.

El conseller del PP ha retret que l'anterior govern del Botànic, en mans de PSPV i Compromís, va elaborar una resolució "que mai es va fer efectiva, per la qual cosa mai va arribar a aplicar-se" i ha afegit que donar cobertura al professorat "és una prioritat per a la Conselleria".

En aquest sentit, ha recalcat que, a més del protocol per a lluitar contra les agressions a mestres i professors, s'ha decidit treballar en la formació sobre salut mental per a la cura i prevenció amb sessions en els mesos d'abril, maig, juny i juliol. S'espera que el pla entre en funcionament el pròxim curs, de manera que "cada àrea de salut disposarà d'un psicòleg clínic que atendrà els centres educatius" que abasta, ha puntualitzat el conseller. Rovira ha precisat que aquesta iniciativa era "un compromís del president [Carlos] Mazón que es desenvolupa conjuntament per part de tres conselleries: Sanitat, Educació i Serveis Socials".

També et pot interessar

stats