La Plataforma per l’Ensenyament Públic es manifesta contra les agressions al professorat

Demanen més personal especialitzat, protocols de resposta i mitjans suficients per a atendre les persones afectades

Concentració de la Plataforma per l'Ensenyament Públic davant la Conselleria d'Educació
Concentració de la Plataforma per l'Ensenyament Públic davant la Conselleria d'Educació / @FAMPAValencia (X)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de març 2024 - 06:56 Actualitzat: 26 de març 2024 - 12:49

La Plataforma per l’Ensenyament Públic es concentra aquest dimarts davant de les portes de la Conselleria d’Educació a València i d’alguns centres educatius per a manifestar “el més rotund rebuig a les agressions tant físiques com psicològiques cap al personal docent”. Així mateix, en la concentració també demanaran al departament dirigit per José Antonio Rovira que adopte mesures urgents per a evitar aquestes agressions.             

Arran de l’última agressió d’un alumne a una professora l’institut Ramon Muntaner de Xirivella (Horta Sud), han decidit manifestar-se i recordar que fa temps que denuncien que el professorat dels centres de la Comunitat Valenciana està patint agressions molt greus, tant dins com fora de les aules. 

Des de la plataforma, consideren que la “vulnerabilitat” del professorat valencià subratlla la necessitat de “mesures de prevenció específiques” per abordar els riscos psicosocials a què s’enfronten diàriament els docents. “És essencial proporcionar-los els recursos i el suport necessaris per a afrontar aquests desafiaments i treballar amb tota la comunitat educativa per preservar la seua salut mental”, afegeixen.

També destaquen la necessitat d’incloure més perfils professionals de suport com a psicòlegs, orientadors o logopedes, que sàpiguen atendre les necessitats de l’alumnat amb perfil de compensació social per les seues conductes perjudicials per a la convivència. Així mateix, reclamen polítiques educatives definides des de l’equitat, perquè “no gaudir en igualtat de condicions de l’educació és una vulneració dels drets humans”.

Per tot això exigeixen protocols de resposta i mitjans suficients per a donar atenció psicològica a les persones afectades mentre es garanteix la protecció del professorat. També volen un pla d’intervenció i integració transversal perquè es faça un bon seguiment en cada cas. 

Els sindicats UGT i CCOO també s’han manifestat en contra de les agressions al professorat i han advertit aquest dilluns que la situació és “insostenible”. Per això han exigit a l'administració l'aplicació immediata d'un protocol i més recursos per a previndre la violència en els centres educatius després dels atacs registrats en les últimes setmanes a Xirivella i Vilallonga.

Amb aquesta demanda, representants d'UGT s'han concentrat aquest dilluns enfront de Conselleria per a demandar la posada en marxa d'un protocol que considere la violència escolar com a violència laboral i les agressions com a accident de treball.

Així mateix, CCOO, en un comunicat, també ha manifestat la seua preocupació davant de l'augment “alarmant” de casos de violència laboral cap al professorat en centres educatius valencians. Afirmen que el discurs de l'extrema dreta, en relació amb el gènere i la diversitat afectivosexual, la nostra llengua i cultura, la xenofòbia, o el negacionisme climàtic, està contaminant les comunitats educatives i el clima dins de les aules.

També et pot interessar

stats