Olga, professora agredida per un alumne: "No tenim protocols ni mitjans, estàs a l'aula a soles"

La docent atacada en un institut de Xirivella per un estudiant expulsat denuncia en Les notícies del matí la falta de recursos per a fer front a aquestes situacions

La víctima de l'agressió a mans d'un alumne, en l'estudi de 'Les notícies del matí'
La víctima de l'agressió a mans d'un alumne, en l'estudi de 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Després dels atacs a docents perpetrats en les últimes setmanes en centres educatius de la Comunitat Valenciana, el professorat s'ha manifestat aquest dimarts a les portes de la Conselleria d'Educació per a dir prou a la violència en les aules. Reclamen l'aplicació immediata d'un protocol i més recursos per a previndre la violència de l'alumnat en col·legis i instituts. Olga, la professional agredida en un institut de Xirivella a principis de mes, ha contat en primera persona a Les notícies del matí com va viure el moment angoixós en què un adolescent va entrar a la classe i la va colpejar.

Estava preparant un examen quan es va produir la pallissa. De sobte, un estudiant va accedir a l'aula i, sense més ni més, va pegar-li una galtada, colps de puny i patades. El jove estava expulsat del centre en aquell moment i ja acumulava antecedents per robatori i altres agressions. "Va botar la tanca del pati i va entrar amb total impunitat", ha relatat en la ràdio d'À Punt la víctima, que va poder escapar-se gràcies a un altre alumne.

Les conseqüències d'aquests episodis, amb agressions verbals o físiques, no es queden a l'aula. El professorat afectat arrossega una càrrega emocional amb la qual ha de conviure cada dia, a l'escola i a casa. Són situacions de por, angoixa i inseguretat que acaben amb el benestar i la qualitat de vida del docent. En els casos més extrems, acaben en jubilacions anticipades o baixes per depressió, afirma Olga.

Aquesta docent de secundària ha denunciat públicament la falta de recursos en els centres educatius per a poder fer front a aquestes situacions. "No tenim mitjans, ni protocols, ni recursos. Estàs en la teua aula i estàs a soles", ha lamentat. Igualment, ha criticat la manca d'interés que hi ha per castigar les actituds violentes de l'alumnat, i que una amenaça a classe sols comporte una sanció consistent a "reflexionar en el pati". Ella ha reclamat més mecanismes per a poder detectar els estudiants que presenten problemes des de menuts i es faciliten ferramentes per a guiar-los i fa una crida als seus companys de professió perquè denuncien cada agressió, de manera que l'administració puga actuar.

També et pot interessar

stats