Educació confirma la convocatòria d’oposicions al cos de mestres amb 1.228 places

Cap de les vacants oferides està afectada pel procediment de consolidació del personal interí que ultima el govern estatal

Examen a València de les oposicions docents de la Comunitat Valenciana, el passat 22 de maig
Examen a València de les oposicions docents de la Comunitat Valenciana, el 22 de maig / Europa Press

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport durà a la mesa sectorial d’educació del dijous 16 de desembre la proposta de mantindre les oposicions docents d’ingrés lliure al cos de mestres del 2022, amb una oferta total de 1.228 places corresponents a reposició de jubilacions. Així ho ha afirmat el departament dirigit per Vicent Marzà mitjançant una nota de premsa. 

La Conselleria havia planificat convocar 2.500 places d’ingrés lliure al cos de mestres per a fer les proves l’any 2022, expliquen, però el projecte de llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, que el Senat té previst ratificar el pròxim 22 de desembre, obliga a redefinir la convocatòria d’oposicions prevista per la Conselleria d’Educació.

Per això, la convocatòria d’oposicions a Infantil i Primària inclou les places no afectades per la normativa estatal, que són 1.228 vacants de la quota de reposició de jubilacions i no inclou les places corresponents a la quota de consolidació, que s’incorporaran al procediment extraordinari de consolidació del personal interí que està definint el Ministeri de Política Territorial. 

Proposta de distribució per especialitats

La proposta de distribució de les 1.228 places de reposició de jubilacions que s’oferiran a les oposicions de 2022 és la següent: 453 places de primària; 388 d’infantil; 132 de pedagogia terapèutica; 128 places d’anglés; 62 d’audició i llenguatge; 34 d’educació física, i 31 de música. En cada especialitat hi ha una reserva del 10% de les places per a persones amb diversitat funcional igual o superior al 33%.

Tant el repartiment com l’esborrany de calendari, que preveu que comencen l’11 de juny, pot variar al llarg del procés de negociació amb els sindicats docents i, per tant, no serà ferm fins que es publique la convocatòria d’oposicions en el DOGV.

També et pot interessar

stats