7.700 interins valencians podrien passar a fixos amb la futura llei estatal

La Plataforma d’Interins d’Alacant denuncia que l’esborrany de la llei no inclou les places convocades, que “en la pràctica són totes”

Educació proposa ajornar a juny de 2021 les oposicions docents de Secundària
Imatge d'arxiu d'una prova d'oposició. El personal interí de més de 5 anys d'antiguitat no hauria d'examinar-se per a aconseguir plaça. / À Punt NTC

L’acord rubricat aquest dijous pel PSOE, Unides Podem, ERC i el PNB per a reformar la llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic beneficiaria 7.700 persones interines que ocupen llocs de treball estructurals a la Comunitat Valenciana, segons el recompte fet pels funcionaris. D’aquestes persones, 7.400 treballen directament per a l'administració de la Generalitat i altres 320 treballen al nostre territori per a l'administració general de l'Estat. 

En el conjunt de l’Estat, aquesta mesura afectaria 300.000 persones del sector públic, segons el Govern d'Espanya, i 800.000, segons el recompte que fan els sindicats. 

La nova llei d'estabilització de la funció pública permetria al personal interí almenys amb cinc anys d’antiguitat en la mateixa plaça passar a fix per mèrits i sense opositar, amb l'objectiu de reduir la taxa de temporalitat.

En la Plataforma d'Interins d'Alacant s’han mostrat descontents amb l’anunci, ja que en un dels paràgrafs exclou d’aquesta mesura les places ja convocades, “que en la pràctica són totes, tenint en compte que estem quatre anys de falsa consolidació” i han assegurat a À Punt Notícies que en l’administració “no està entrant ni un 10% de la gent que ha de ser consolidada”.

També et pot interessar

stats