Dues universitats valencianes entre les deu millors d’Espanya en el rànquing de Xangai

La Universitat Politècnica de València i la Universitat de València entre les millors 500 universitats del món.

Imatge d'arxiu de la Universitat de València (esquerra) i la Universitat Politècnica de València (dreta)
Imatge d'arxiu de la Universitat de València (esquerra) i la Universitat Politècnica de València (dreta)

La UPV es posiciona com la millor universitat politècnica d’Espanya. També la UV, que és una de les deu millors d’Espanya, manté la seua posició respecte de l’any anterior, encara que millora en tots els indicadors en què puntua. En concret, la UV ocupa l’escaló 8-10, al costat de la Politècnica de València en el tram 401-500, ordenades alfabèticament en la llista mundial.

Les altres huit universitats espanyoles incloses en la classificació de Xangai són la Complutense de Madrid, la Pompeu Fabra, la de Granada, l’Autònoma de Barcelona, l’Autònoma de Madrid, la del País Basc i la de Santiago de Compostel·la.

Dins del rang de les 1.000 millors universitats del món destaquen altres universitats valencianes, com la Universitat Jaume I de Castelló, que enguany es queda entre les 501-600 millors, i la Universitat d’Alacant en la franja de les 801-900 millors del món.

El top 10 de la llista mundial des de 2018, publicada el 15 d’agost, es manté inalterat respecte al de l’any passat i està format majoritàriament per universitats dels Estats Units, la primera la de Harvard, seguida de la Universitat de Stanford, amb només dues britàniques entre les més capdavanteres, Cambridge i Oxford.

El Rànquing Acadèmic d’Universitats Mundials (ARWU), elaborat per la Universitat de Jiao Tong (Xangai), avalua anualment les 1.000 millors universitats del món, i entre aquestes les 500 primeres són les de més rellevància.

La classificació ARWU analitza sis indicadors objectius per a classificar les universitats, entre els quals comptabilitza el nombre d’exalumnes i personal que han guanyat premis Nobel i medalles Fields; la quantitat de personal investigador altament citats, o els articles publicats en revistes com Nature o Science.

També et pot interessar

stats