Dues persones més ateses amb símptomes d’ofegament a les platges de Peníscola i el Port de Sagunt

Un xiquet d’11 anys i un home de 62 van requerir atenció hospitalària després que els hagueren tret de la mar

El menor d'11 anys atés per símptomes d'ofegament estava en la platja del Port de Sagunt
El menor d'11 anys atés per símptomes d'ofegament estava a la platja del Port de Sagunt / Turisme Sagunt

Dues persones, una d’elles un menor d’onze anys, han sigut ateses aquest dilluns de vesprada per símptomes d’ofegament a les platges de Port de Sagunt i Peníscola. En aquesta ocasió els dos incidents van quedar en un bon esglai que va poder solucionar l’atenció hospitalària, però des de principi de juliol han mort almenys 13 persones en els espais aquàtics de la Comunitat Valenciana.

El primer dels dos atesos va ser un banyista de 62 anys, que estava en una platja de Peníscola i al qual van traure de l’aigua inconscient cap a les cinc i quart de la vesprada. Els socorristes que estaven en l’arenal li van fer una primera reanimació cardiopulmonar, que posteriorment van continuar els serveis sanitaris de l’ambulància Samu que va acudir a la platja. En aconseguir estabilitzar-lo amb aquestes maniobres, el van traslladar fins a l’Hospital Comarcal de Vinaròs perquè l'atengueren pels símptomes d’ofegament.

A penes tres hores després i en una platja del Camp de Morvedre, els serveis sanitaris també van rescatar un xiquet d’onze anys, al qual van traure de la mar amb símptomes d’ofegament. En aquest cas, també va requerir atenció hospitalària en l’hospital de Sagunt.

Juliol està sent un mes especialment dur pel que fa als ofegaments. A diferència dels casos d’aquest dilluns, altres tretze ocasions han acabat amb víctimes mortals per ofegaments en les aigües valencianes, segons les dades de la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme. D’acord amb l’estadística d’aquesta entitat, huit persones han mort a les platges, tres en piscines i una en el riu.

També et pot interessar

stats