Tretze persones han mort ofegades a la Comunitat Valenciana durant el mes de juliol

Preocupa aquesta xifra, que ens col·loca com el tercer en nombre d’ofegats a Espanya

Dues persones, en una platja, en arxiu

Tretze persones han mort aquest mes a la Comunitat Valenciana en espais aquàtics, segons les dades facilitades per la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme. En concret, huit persones haurien perdut la vida a la platja, tres a la piscina i una al riu. Entre les possibles causes es troben un augment de l'afluència a aquests espais per l'onada de calor i les imprudències de molts banyistes.

La xifra alarma després dels sis morts del mes de juny, i que situen la Comunitat com el tercer territori en nombre d'ofegats. Robert Vicent Català, delegat de platges de Provita, té la seua opinió sobre què pot estar ocorrent: “Hem eixit d’una pandèmia i a la gent li agrada apartar-se, les persones majors creuen que tenen més salut de la que es pensen, i està fent una temporada molt calorosa” afirma.

Sí que destaquen que molts dels ofegats són gent major que a més nadava a soles. Des de la delegació de platges de Provita reconeixen que rescatar una persona jove amb els mitjans disponibles és fàcil, però en el cas d’una persona d’edat avançada no sempre és possible. 

Els socorristes de platja fan valdre la seua professionalitat i la bona coordinació amb altres serveis d'emergència, però insisteixen que els accidents baixarien si es compliren les normes i recomanen que la gent es banye quan el servei està actiu, i que si ho fan a soles poden demanar polseres per a estar localitzats.

També et pot interessar

stats