Duanes frena l'intent d'exportar de València a la Xina un camió antidisturbis sense permisos

El vehicle, que anava a ser enviat al port de Macau, no tenia l'autorització de la Secretaria d'Estat de Comerç sobre Material de Defensa i de Doble Ús

Vehicle antidisturbis que es pretenia exportar a la Xina
Vehicle antidisturbis que es pretenia exportar a la Xina / Europa Press

L'Agència Tributària ha frustrat l'intent d'exportació d'un camió antidisturbis que anava a ser enviat des del port de València a Macau (Xina) sense tindre la preceptiva autorització de la Secretaria d'Estat de Comerç sobre Material de Defensa i de Doble Ús.

L'operació, denominada "Cascada", es va iniciar el passat dia 25 de maig quan es va presentar en la Duana de València la declaració d'exportació d'un camió que podria tractar-se d'un vehicle antidisturbis.

A la declaració d'exportació no s'acompanyava l'autorització de la Subdirecció General de Comerç Internacional de Material de Defensa i Doble Ús del Ministeri d'Indústria Comerç i Turisme. I es va sol·licitar que aquesta subdirecció emetera un informe que determinara si era obligatori presentar-la.

Confirmada aquesta obligació, es van analitzar les exportacions precedents de la societat investigada, amb seu a Ciudad Real i dedicada al blindatge de vehicles.

Després d'examinar centenars d'exportacions es va poder identificar una gran quantitat de vehicles blindats que podrien haver-se enviat sense aquesta autorització prèvia. El jutjat d'instrucció número 20 de València, que s'encarrega de la causa, va autoritzar l'escorcoll de l'empresa, arran del qual ha obtingut abundant documentació, actualment pendent d'anàlisi.

També et pot interessar

stats