"Els nostres drets no es toquen": la Coordinadora Feminista de Morvedre es manifesta contra l'extrema dreta

Aquest dilluns, coincidint amb la constitució de les Corts, hi ha convocada una nova acció de protesta dels col·lectius feministes

Concentració feminista Palau de la Generalitat
Concentració feminista Palau de la Generalitat / Imma de la Concepción

La Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre s'ha manifestat aquest diumenge a les portes del Palau de la Generalitat per a mostrar el seu rebuig a l'entrada en les principals institucions valencianes de la formació d'extrema dreta Vox, després del pacte a què han arribat amb el Partit Popular per a investir Carlos Mazón president de la Generalitat.

Amb el lema "Davant l'extrema dreta, no callem", un grapat de persones feministes han cridat 'Els nostres drets no es toquen" i han advertit que no toleraran cap retrocés pel que fa als drets aconseguits que "han costat moltíssim temps, vides i esforç" davant el discurs "anticonstitucional, buit i agressiu contra una gran part de la població" de Vox.

La portaveu de la Coordinadora, Lola San Hermelando, ha expressat el seu rebuig a "un pacte entre el PP i un partit que no hauria de representar ningú perquè els seus discursos, la majoria de vegades, són anticonstitucionals, buits i agressius contra una gran part de la població".

Igualment, ha denunciat que la major part del discurs de Vox "té a veure amb decisions personals sobre els cossos": "No entenem per què han de decidir sobre els nostres cossos, tenim capacitats suficients, som majors d'edat".

El pacte programàtic signat per PP i Vox inclou mesures estrela abanderades per la formació d'extrema dreta com el pin parental o la “violència intrafamiliar”, amb l'absència de referències a la violència de gènere o el canvi climàtic.

L'acció d'aquest diumenge tindrà continuïtat aquest dilluns a les 9:30 del matí, quan la Coordinadora Feminista de València ha convocat una altra concentració a les portes del Palau de Benicarló amb motiu de la constitució de les Corts.

També et pot interessar

stats