La Coordinadora Feminista denunciarà José M. Llanos al Defensor del Poble per negar la violència masclista

També acudirà a la Fiscalia General de l’Estat per a denunciar la vulneració de drets fonamentals de les dones en les declaracions de Vox

 

Representants de la Coordinadora Feminista en la roda de premsa que han oferit per a presentar les iniciatives que emprendran arran de les declaracions dels integrants de Vox
Representants de la Coordinadora Feminista en la roda de premsa que han oferit per a presentar les iniciatives que emprendran arran de les declaracions dels integrants de Vox / À Punt NTC

La Coordinadora Feminista de València ha denunciat davant el Defensor del poble el diputat de Vox, José María Llanos, per les declaracions en què va negar la violència de gènere i la va reconsiderar com a violència intrafamiliar. A més, aquesta plataforma anirà a la Fiscalia General de l'Estat per a denunciar la vulneració dels drets fonamentals de les dones en les declaracions dels integrants de Vox.

Aquesta plataforma acusa els representants del partit d’Abascal d’estar “fent apologia de la violència masclista” i fomentant la persecució de les dones. “Volem que s'estudie si hi ha alguna responsabilitat de tipus penal per vulneració de drets fonamentals”, ha explicat la portaveu de la Coordinadora, Cándida Barroso, aquest dijous.

Quant a les declaracions de Llanos en què afirmava que la “violència de gènere no existeix, la violència masclista no existeix”, encara que admetia l’existència d’una violència que va qualificar “d’intrafamiliar”, Barroso creu que vulneren “drets fonamentals de les dones” i ha destacat que cada dia que passa s'afigen més exemples de vulneració de drets o atacs a les dones i a altres col·lectius vulnerables.

La plataforma feminista ha recurrit al Defensor del Poble perquè analitze les declaracions del diputat de Vox José María Llanos
La plataforma feminista ha recurrit al Defensor del Poble perquè analitze les declaracions del diputat de Vox José María Llanos / À Punt NTC

“Els esdeveniments ens van esclafant”, ha assegurat Barroso, qui ha destacat que, a més de les declaracions individuals fetes pels dirigents de Vox, però també del PP, hi ha accions col·lectives, com "la pancarta de la infàmia", en la qual s'apunta sindicalistes, feministes i el col·lectiu LGTBI, entre altres.

La Coordinadora Feminista de València ha fet una crida a concentrar-se dilluns, coincidint amb la constitució de les Corts, davant del parlament valencià per a denunciar el “pacte de la vergonya” signat entre el PP i Vox per a governar la Generalitat. Barroso ha assegurat que aquest pacte “posa les dones valencianes a l'altura de la falta de drets que tenen la dones d'Hongria i Turquia”, la qual cosa ha de fet “saltar totes les alarmes”.

La Coordinadora traslladarà al futur president de la Generalitat, el popular Carlos Mazón, un manifest i un argumentari en el qual li demanaran que trenque el pacte amb Vox i complisca amb els compromisos i amb les lleis internacionals, estatals i autonòmiques que avancen cap a la igualtat.

En aquest manifest, que ha presentat la Coordinadora Feminista aquest dijous, adverteix que el canvi polític esdevingut en la Comunitat Valenciana “posa en risc els drets de les dones”, perquè “negacionistes de la violència de gènere i masclista, de la violència exercida contra les dones, governaran les nostres vides”.

“No poden estar en les institucions governant perquè al 51% de la població ens deixen com un drap brut i ho estan assumint. És una emergència democràtica”, assenyalava Cándida Barroso. 

També et pot interessar

stats